Найден Найденов: Целта ни в Шампионската лига е младите да израснат

Треньорът на шампиона "Марек" Найден Найденов иска волейболистите му да изпитват удоволствие от мачовете в Шампионската лига

© cev.lu

Треньорът на шампиона "Марек" Найден Найденов иска волейболистите му да изпитват удоволствие от мачовете в Шампионската лига

Треньорът на волейболния "Марек" Найден Найденов каза, че целта пред отбора е да трупа опит в Шампионската лига. По думите му финансовите възможности не позволяват на клуба да постига победи в Европа.


"Като треньор няма как да не искам да играем по-добре и по-добре и да трупаме победи, но сме наясно с реалността. Затова наблягаме на работата с младите. Целта пред момчетата е да играят и изпитват удоволствие от сблъсъците с нашите именити съперници", заяви той. По думите му играчите ще добият опит, който би им бил полезен, когато стигнат до националния отбор.


Брат му Людмил Найденов, който е мениджър на "Марек", обясни, че въпреки проблемите в българския волейбол в клуба са направили всичко възможно, за да участват в Шампионската лига.




"Във финансово отношение не сме съизмерими с другите клубове участници и нямаше как да задържим най-добрите си играчи. Политиката ни е да развиваме младите момчета от школата и да израстват, което продължаваме да правим. Най-важното за нас е, че момчетата ще могат да се докоснат до най-големите играчи в света и да почувстват атмосферата и тръпката от срещата с такива отбори", каза Людмил Найденов.


"Марек" е в група с руския "Локомотив" (Новосибирск), полския ''Ястжембски" (Вигел) и ''Кай Теруел'' от Испания. Мачовете започват през ноември, като дупничани ще домакинстват в Самоков.