New Dacia Duster

Роберт Кубица с нови шансове за Формула 1?

Окт 22, 2014
Роберт Кубица с нови шансове за Формула 1?

Роберт Кубица с нови шансове за Формула 1?

Реклама Peugeot 408
Самият поляк сподели наскоро, че има шансове да се върне отново зад волана на болид от Формула 1. За целта ще трябва да претърпи още няколко операции и да има малко повече късмет. Пилотът, чиято дясна ръка беше почти отрязана в катастрофа по време на рали през 2011-а, няма голи илюзии по въпроса, през какво трябва да премине за да се върне отново в цирка на колела.

“Формула 1 може да бъде мечта за завръщане, но трябва да съм реалист." - сподели полякът пред BBC - “Ако реша да се опитам да се върна, ще трябва да изтърпя няколко операции тази зима и може би с помоща на докторите и малко повече късмет, мечтата ще стане възможност."

Ако Кубица избере този вариант, ще трябва да прекрати участието си в ралитата и в Световния шампионат тази година. "Ръката и рамото ми са добре и от гледна точка на подвижността им има известни подобрения. От гледна точка на ограничеността им, нещата са почти същите. Това налага още хирургически намеси за които има възможност, но рали-сезонът е дълъг, има още доста ралита и те по принцип са продължителни". Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили Abt

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Апр 22, 2024