"Концерт на свободата" възкресява духа на митинг-концертите отпреди 25 години

"Концерт на свободата" възкресява духа на митинг-концертите отпреди 25 години

© "25 години свобода"

Освен с изложба, кинопрожекции, лекции и дискуси инициативата "25 години свободна България" ще отбележи четвърт век от падането на тоталитарния режим у нас и с "Концерт на свободата" на 1 ноември от 18 ч. пред храм-паметника Александър Невски.


"Падането на комунистическия режим възстанови свободата и правото на избор. Да слушаш "Бийтълс" вече не беше забранено, а митинг-концертите на 90-те се превърнаха в символ на промяната. Свободата да твориш без цензура и страх преобрази българската сцена", пишат организаторите.


В събитието ще събере разнообразни познати и нови изпълнители: лица на площадните концерти през 90-те години като Васко Кръпката с "Подуене блус бенд" и Ваня Костова и Боян Михайлов, Милена Славова, фолклорния хор "Космическите гласове на България, джазмените Владо Радулов и Венци Благоев и групите "Силует", CRUSH и "Революция Z".


Концертът е безплатен, а информация за разнообразните инициативи на кампанията "25 години свободна България" може да бъде намерена на нейния сайт и страницата й във "Фейсбук".

Ключови думи към статията: