Във Варна: 800 лв. глоба за паркиране в градинка, 200 лв. - за тротоар

127 000 лв. очаква общината от промяната на санкциите
8
Във Варна: 800 лв. глоба за паркиране в градинка, 200 лв. - за тротоар
Снимка: Reuters, архив

800 лева ще бъде максималният размер на глобата, която ще плати всеки, решил да паркира автомобила си върху градинка, парк, алея, пешеходна зона или детска площадка във Варна.

Това решиха на заседанието си съветниците от Постоянната комисия "Обществен ред и сигурност“ към общинския съвет. Минималният размер на глобата е 200 лева.

За първите 9 месеца на тази година сме съставили 658 акта за паркирали граждани в зелени площи. 639 от актовете са за първо нарушение, съобщи директорът на Дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ към община Варна Николай Няголов.

Той добави, че 3195 лева трябва да влязат в общинския бюджет от тази дейност. При завишаване на санкциите очакваната сума ще бъде в размер на 127 000 лева, добави Няголов.

По предложение на Владимир Тонев от "Нашия град“ съветниците приеха да бъдат глобявани и тези шофьори, които паркират и се движат по тротоарите във Варна. Тук глобата е по-ниска - от 50 до 200 лева, а целта е гражданите първо да свикнат и след това да им се налага по-сериозна санкция.

Автор: Деян Балевски

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: глобаВарнапаркиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Симо преди 9 години
Идеята е добра. На гражданите не им пука къде ще спрат. Понеже нямало паркинг. Все едно аз да тръгна да си хвърлям *** на земята понеже няма кошче. Или да клеча на детската площадка, понеже няма тоалетни... Поне малко контрол трябва да има за тарикатите.
4
2
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
А тротоарите едни тротоари- изобщо не стават за вървене. Потрошени или просто липсващи плочки, пясък, кал, чакъл...човек да се чуди къде реално падат американските бомби. Колегата под мен правилно казва, че може да се паркира стига да има 1м до сградите. Да, но във Варна 80% от тротоарите са с дължина от сорта на 1м. На всички да сложат ограничаващи колове с вериги, както са сложили някъде из центъра и с това се решава проблема.
3
3
 
2
 
! Отговори
... преди 9 години
ne e vqrno ima strana v koqto mojesh da parkirash na teotoara no trqbva da ima 1m za pishehodci tova e germaniq
2
2
 
13
 
! Отговори
14 преди 9 години
БРАВО.Никъде по света не паркират на тротоар,само в България.ДА СЕ ВЪВЕДЕ ВЪВ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАДОВЕ.
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кмета ще го линчуват