Партиите отлагат предизборните си прояви заради трагичния инцидент в Горни Лом

Снимката е илюстративна.

© Юлия Лазарова

Снимката е илюстративна.

Политическите формации отмениха празничната част в предизборните си кампании заради взрива във военния завод "Миджур" в Горни Лом, при който по неофициална информация има загинали хора.


От БСП обявиха, че отменят планираното закриване на кампанията си във Велико Търново и призоваха правителството да обяви ден на национален траур заради инцидента.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди предизборната кампания на партията вече да не е в същия си вид и да се отменят предвидените концерти и други събития.




От АБВ също обявиха, че отменят всички планирани предизборни прояви за 2 октомври и закриването на кампанията си в Пловдив.


Председателят на "България без цензура" Николай Бареков призова "тази нелепа трагедия, която се случва благодарение на безотговорността и на държавните контролни органи и на разкъсаната връзка между отговорност и държава, не трябва да бъде политизирана и не трябва да бъде повод за поредните политически нападки". Той предложи всички партии да посветят оставащите дни до изборите на мълчалива работа и разговор за това в каква държава искаме да живеем. "Ако и сега партиите, които разделихме народа, не се обединим, няма кога. Моля ви, моля ви, моля ви, приемете думите ми най-искрено и се молете за душите на пострадалите и на целия народ. Ако човешкият живот в България няма цена, всичко останало няма смисъл", се посочва в прессъобщение на партията му.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: