Неубедителният "Ливърпул" допусна загуба в Базел

Марио Балотели отправя поредния безуспешен удар към вратата на "Базел"

© Reuters

Марио Балотели отправя поредния безуспешен удар към вратата на "Базел"

Ливърпул" изживя още една проблемна вечер в нападение и претърпя загуба с 0:1 от "Базел" в група В на Шампионската лига.


С тази победа швейцарците се върнаха в надпреварата и повишават залозите за мачовете с "Лудогорец", които следват в програмата на турнира. 


Червените отново изпитваха проблеми да достигнат висотите в отбелязването на голове от миналия сезон, а защитата им отново допусна обичайните неточности, включително и за единственото попадение в мача.




Домакините поведоха в 52-ата минута на мача, когато вратарят на "Ливърпул" Симон Миньоле спаси опасен удар с глава към своята врата. Защитникът на далечна греда не се изтегли и топката попадна в непокрития Марко Щрелер. Ветеранът легна на шпагат и стигна до нея, за да я вкара.


"Ливърпул" получи възможност да изравни почти моментално, след като топката попадна в краката на Лазар Маркович при разбъркване в наказателното поле на "Базел", но сърбинът стреля в ръцете на Томаш Вацлик.


Хората на Брендън Роджърс обаче можеха да регистрират и по-голяма загуба, ако Щрелер и Сери Дие бяха реализирали някоя от възможностите през първото полувреме.


Резултатът изравни "Ливърпул" и "Базел" на второто място в класирането при лидер "Реал" (Мадрид). "Лудогорец" е на последно място с две минимални загуби. 


Дани Уелбек вкарва топката във вратата на Фернандо Муслера

© Reuters

Дани Уелбек вкарва топката във вратата на Фернандо Муслера


Бившият нападател на "Манчестър юнайтед" Дани Уелбек вкара първия си хеттрик за "Арсенал" при убедителната победа с 4:1 над "Галатасарай" като домакин. Той се разписа два пъти до 30-ата минута и веднъж в 52-ата минута.


Четвъртото попадение беше на Алексис Санчес четири минути преди почивката, когато се възползва от хубаво подаване на Месут Йозил извън възможностите на вратаря Фернандо Муслера.


Решението на треньора на гостите да използва трима защитници започна да се пропуква още в 22-ата минута, когато Уелбек получи интелигентен пас от Алексис и пусна топката под Муслера.


Той добави още едно попадение в 30-ата минута. Орелиен Шеджу не успя да играе с глава, което позволи на Уелбек да избяга от Фелипе Мело и да вкара с лекота.


Хеттрикът беше оформен в 52-ата минута след подаване на Алекс-Окслейд Чембърлейн. След това вратарят на "Арсенал" Войчех Шченсни беше изгонен за нарушение срещу Бурак Йълмъз, който реализира гола на утешението.


Останалият с 10 души "Арсенал" не беше притеснен сериозно, а Давид Оспина се справи добре на мястото на Шченсни.


В същата група "Борусия" (Дортмунд) вкара ранен гол, за да си осигури преднина преди победата с 3:0 като гост на "Андерлехт". 


Двамата нови нападатели на Юрген Клоп Чиро Имобиле и Адриан Рамос донесоха втория пореден успех на германците, с който оглавиха спокойно класирането в групата с шест точки.


Имобиле откри резултата още в третата минута след прекрасна комбинация с Шинджи Кагава, който прехвърли защитата с параболичен удар. Топката намери италианеца лице в лице с вратаря.


"Борусия" трябваше да чака дълго време за гола на успокоението и той дойде в 69-ата минута - четири след влизането на Рамос на терена.


Центриране на Лукаш Пишчек отдясно намери Рамос в наказателното поле и той не сгреши при изстрела от движение покрай вратаря Аливие Дешахт. Десет минути по-късно отново той се разписа за 3:0.


Колумбиецът успокои топката с десния крак, освободи се с финт вдясно и стреля брилянтно в далечния ъгъл, като отново Кагава беше въвлечен в изграждането на атаката.


Арда Туран се радва на попадението срещу "Ювентус"

© Reuters

Арда Туран се радва на попадението срещу "Ювентус"


"Атлетико" (Мадрид) записа първа победа в турнира, след като спечели с 1:0 шампионското дерби срещу "Ювентус" в група А.


Арда Туран вкара единствения гол в мача в 75-ата минута, когато турският плеймейкър намери топката от далечно разстояние и ударът му попадна в мрежата.


Това обаче беше едно от малкото положения в тази среща, в която домакините натиснаха своите съперници още от началото. Те бяха окрилени от огормния надпис на трибуните на "Висент Калдерон" - "Европа я е страх от нас".


Марио Манджукич пропусна най-доброто положение за "Атлетико" през първото полувреме, след като защитата на "Ювентус" загуби топката пред наказателното си поле. Ударът на хърватина беше спасен от Буфон. За "Ювентус" пропуск направи Пол Погба, който стреля неточно от удобна позиция.


"Малмьо" изненада "Олимпиакос" в другия мач от групата, след като Маркус Розенберг се разписа в края на двете полувремена за 2:0.