Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

"Лудогорец" загуби достойно от "Реал" с 1:2

7 коментара
"Лудогорец" загуби достойно от "Реал" с 1:2

"Лудогорец” претърпя втора загуба в груповата фаза от Шампионската лига, този път от "Реал” Мадрид. Както и в мача преди две седмици с "Ливърпул” обаче футболистите на българския шампион показаха отлична игра и се противопоставиха напълно достойно на клубния шампион на Европа.

Повтори се и резултатът – 1:2. Както и обстоятелството, че един от двата гола за противника дойде след дузпа. Но ако в Ливърпул тя бе съмнителна, на стадион „Васил Левски” дузпата бе напълно измислена.

Това обаче бе само едно от множеството отсъждания на шотландеца Крейг Томсън, заради които съдийството му може да се определи като скандално. Той вдигна множество жълти картони за играчи на "Лудогорец”, някои от които незаслужени, не отсъди дузпа за българския шампион и спря негова опасна атака в последните минути заради несъществуваща засада.

Трябва да се отбележи и, че през първото полувреме отмени редовен гол на Роналдо заради несъществуваща засада и спря опасна атака на Бейл, също заради спорна засада. Така първата точка за български отбор в групите на Шампионската лига отново не бе спечелена.

"Лудогорец” поведе още в 7-та минута на мача. Ешпиньо изпълни ъглов удар, Козмин Моци с глава на близката греда продължи топката към далечната, където от метър Марселиньо я вкара във вратата отново с глава. Само три минути по-късно Йордан Минев фаулира Лука Модрич в наказателното поле. Вратарят Стоянов обаче спаси изпълнената от Кристиано Роналдо дузпа.

Ключовият момент в мача дойде в 24-тата минута, когато съдията свири дузпа за очевидна симулация на Роналдо, който се строполи на терена след съвсем лек контакт с Моци. Този път Роналдо не сбърка, въпреки че Стоянов отново бе близо до спасяването – 1:1. През второто полувреме играчите на „Реал” владееха повече топката и създадоха повече опасности пред българската врата, спасени от Стоянов и защитниците или пропуснати от испанските нападатели.

Българският отбор отговори с няколко опасни удара от по-далечно разстояние, спасени от Икер Касиас. В 77-та минута влезлият като резерва Карим Бензема вкара отблизо след центриране на Марсело от ляво. Играчите на "Лудогорец" претендираха, че французинът преди това е изблъскал Александър Александров, но нарушение не бе отсъдено.

В 84-тата минута Мисиджан влезе в наказателното поле и падна след контакт с Арбелоа, но реферът Томсън не посочи бялата точка. Две минути по-късно бе свирена несъществуваща засада на Безяк, точно когато Мисиджан бе овладял топката в опасна близост до вратата в наказателното поле. В 92-та минута „Лудогорец” имаше последна възможност да изравни, но капитанът Дяков предпочете да подава вместо да се опита да шутира към вратата.

Съставите на двата отбора: „Лудогорец”: Стоянов, Кайсара, А. Александров, Моци, Минев, Ешпиньо (82-Анисе), Дяков, М. Александров (82-Мисиджан), Марселиньо (70-Вандерсон), Дани Абало, Безяк. "Реал”: Касийяс, Арбелоа, Варан, Рамос, Марсело, Модрич (73-Кроос), Ияраменди, Иско (76-Родригес), Бейл, Чичарито (66-Бензема), Кристиано Роналдо.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

7 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #7
  2. Valentin Dimitrov
    #6

    Пред Бензема имаше наш защитник, /между него и центриращия/ който се беше малко разсеял. Като цяло защитата не беше на нивото на нападението. Време е бързо да се направят съответните изводи, за да не се играе толкова опасно в защита.

  3. pinocchio
    #5

    браво на Лудогорец, играха мъжки, играха много добре, с дух и техника и справедлово можеха да вземат точка от прескъпоплатените кокони ако не беше този шотландски боклук, чудя им се на англичаните какво толкова им харесват че да са в обединено кралство с тях...но нас винаги ни порязват, не само на стадиона, но и писанията за БГ бяха повече за кусурите, от колкотo за красотите ни. но на фона на всичко за което и сами сме си виновни, представянето на отбора бе един светъл лъч, успех!

  4. diplomat
    #4

    един жальк жакьк съдия един артист с лоша продукция и един отбор който накрая вьздьхна с облекчение БРАВО нашите

  5. [email protected]
    #3

    Mad Dog,явно не си гледал мача.Поне не пиши че най много да те напсувам! А иначе "големия Реал" трябваше съдията да му помага с дузпи и натискане на Лудогорец,че да ни победят.Както и при Ливърпул така и сега,съдиите,явно свирят за скъпоплатените отбори.Е как няма да имат тогава ЕДИ СИ КОЛКО КУПИ,С ПОДКРЕПАТА ОТ СЪДИИТЕ е гаранция че ще се играе финал!

  6. Mad Dog
    #2

    Такова животно като "достойна" загуба няма. Има победа, загуба, или равен, и това са фактите. Докато не назоваваме нещата с истинските им имена, сме обречени. Лудогорец загуби от един по-добър отбор. Толкова могат и това е. Никой друг не им е виновен.

  7. Коментарът е изтрит в 21:19 на 25 май 2018 от автора.
    #1

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.