Кой е собственик на завода в Горни Лом

Валери Митков и Емил Валериев Митков

© bdia-bg.com

Валери Митков и Емил Валериев Митков

Според решение на Административния съд във Видин от 2010 г. завод "Миджур" в Горни Лом, където преди няколко часа стана взрив, е собственост на "Видекс" АД.  


В съвета на директорите на акционерното дружество влизат Валери Митков, Ирина Миткова и Емил Валериев Митков, показва справка в Търговския регистър.


От регистъра ДАКСИ се вижда, че Митков участва в управлението на "Сдружение на Взривните инженери в България".




Митков е и в управлението на акционерното дружество "Първа частна ловна дружинка", Видекс АД, "Винарна Лопуша", "Миджур Ризорт", "Дом Яворов".


Собственик е в "Нитроинженеринг" (разработване и изследване на нов екологичен експлозив за граждански цели) и има стари участия в "Парагон Холдинг" (консултации в областта на финансите и търговията), "Балканремонт Инженеринг" (строителна фирма), "Лопуша Енерджи" и др.


През март 2013г. той е избран за велик майстор на Великата Ложа на Старите, Свободни и Приети Зидари в България. 


Валери Митков е доктор и професор. Роден е през 1961 година в София. Завършва Московския институт за стомани и сплави през 1986 г. със специалност инженер-металург.


Магистър по "Международни икономически отношения" от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) през 1991 г. Доктор по "Техника и технология на взривните работи" Минно-геоложкия университет от 2006 г. Председател на Сдружение на взривните инженери в България. Има десетки публикации, учебници и учебни пособия. Ръководител е на Висшата школа за подготовка на персонал за взривни работи към Минно-геоложки университет "Св.Иван Рилски".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: