Заседава оперативен щаб заради взрива в Горни Лом

архивна снимка

© Анелия Николова

архивна снимка

В ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" заседава оперативен щаб във връзка с инцидента в Горни Лом, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Към 22 часа районът около фабриката за боеприпаси продължава да бъде отцепен. На място са разположени екипи на пожарната, полицията и Бърза помощ. От съображения за сигурност спасителни екипи ще влязат във фабриката за боеприпаси не по-рано от 24 часа след като бъде регистриран последния взрив.


Утре в светлата част на денонощието ще бъде извършено разузнаване на терена чрез използването на безпилотни самолети и специализирана техника. В ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" заседава оперативен щаб, който анализира ситуацията и набелязва конкретни действия за обезопасяване на района и гарантиране сигурността на гражданите и спасителните екипи. Към момента не е постъпила достоверна и потвърдена информация за броя на хората, които са били на смяна по време на инцидента.


Министър Йордан Бакалов пътува към мястото на произшествието. В района вече са пристигнали главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГДПБЗН инж. Николай Николов.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: