Видео: "Байерн" победи "Манчестър сити" с гол в 90-ата минута

Боатенг донесе победа с гол в 90-ата минута

© Reuters

Боатенг донесе победа с гол в 90-ата минута

Германският шампион "Байерн" (Мюнхен) стартира участието си в Шампионската лига с победа срещу английския първенец "Манчестър сити" с 1:0. 


Баварците доминираха през целия мач, но пропуснаха много положения, а Джо Харт се прояви с няколко отлични спасявания. Все пак в 90-ата минута централният защитник Джером Боатенг намери път към вратата и донесе заслужени три точки за своя отбор. 


"Манчестър сити" предимно се защитаваше и много рядко застрашаваше вратата на Мануел Нойер. Въпреки това в последната от трите минути добавено време пред Серхио Агуеро се откри страхотна възможност за изравнителен гол, но аржентинецът пропусна. 




През първото полувреме "Байерн" категорично надигра "Сити", но въпреки че създаде доста положения, не успя да вкара гол. Още в 30-ата секунда Томас Мюлер беше изведен зад защитата от Роберт Левандовски, излъга Джо Харт, но не успя да намери опразнената врата.


Германецът претендираше, че е бил фаулиран от вратаря на "гражданите" и това му е попречило да отбележи, но не получи дузпа от главния съдия Ундиано Майенко. 


В 19-ата минута отново Мюлер беше близо до откриване на резултата. Той отправи силен изстрел с глава след центриране на Хуан Бернат, но Джо Харт спаси. 


Две минути по-късно домакините за втори път поискаха дузпа. След центриране на Мюлер Марио Гьоце стреля силно по посока на вратата, а топката се отби в ръката на Венсан Компания, след което Харт успя да я избие.


В 22-ата минута "Манчестър сити" за първи път успя да притесни отбраната на "Байерн". Един Джеко задържа много добре около границата на наказателното поле и отправи хубав фалцов удар по диагонала, който мина на сантиметри от страничната греда. 


Седем минути по-късно босненецът опита нов далечен удар, но този път беше доста по-неточен. На отсрещната врата Давид Алаба също пробва изстрел от дистанция, който премина на около метър от страничната греда. 


Джо Харт направи много силен мач, но не успя да предотврати загубата на "Сити"

© Reuters

Джо Харт направи много силен мач, но не успя да предотврати загубата на "Сити"


Австриецът започна мача като трети централен защитник до Жером Боатенг и Мехди Бенатия. Гуардиола обаче бързо смени схемата си и Алаба заигра като офанзивен халф. В 32-ата минута той стреля опасно, след като Мюлер му свали топката, но Харт отново спаси. 


В 36-ата минута Алаба изведе Левандовски зад защитата, а полският нападател преодоля Харт, но след това от малък ъгъл не намери вратата. 


И през втората част "Байерн" изцяло доминираше, а "Сити" се защитаваше с надеждата да открадне една точка от "Алианц Арена". В 55-ата минута Гьотце стреля след технично подаване на Мюлер, но Харт отново се справи. 


Последваха неточни удари на Алаба, Бенатия и Мюлер, а в средата на полувремето "Байерн" имаше напълно основателни претенции за дузпа, след като Бакари Саня задържа Бенатия в наказателното поле, но Майенко подмина ситуацията. 


Гуардиола направи офанзивни смени, като пусна в игра Клаудио Писаро и Ариен Робен, а баварците продължиха да натискат. В 89-ата минута Боатенг стреля от близо 30 метра, но Харт изби в ъглов удар. 


В крайна сметка усилията на домакините бяха възнаградени в 90-ата минута. При центрирането от ъгловия удар се стигна до сериозно разбъркване. Гьотце успя да свали топката за Боатенг, който отправи фалцов удар и намери горния десен ъгъл.  


В последната минута на добавеното време влезлият като резерва Агуеро имаше златна възможност да донесе точката за "Сити", след като надбяга защитата на "Байерн", но ударът му премина покрай вратата. 



В другия мач от групата "Рома" размаза гостуващия ЦСКА (Москва) с 5:1 след страхотен мач на Жервиньо и Хуан Итурбе. Котдивоарецът вкара два гола и направи една асистенция, а аржентинецът се отличи с един гол и две асистенции.


Още до почивката италианския вицешампион поведе с 4:0, а в 50-ата минута Сергей Игнашевич си вкара автогол за 0:5. Единственото попадение за руския отбор беше отбелязано от Ахмед Муса в 82-ата минута. 



Всички резултати:


Група Е:
"Байерн" - "Манчестър сити" 1:0
"Рома" - ЦСКА (Москва) 5:1


Група F
"Аякс" - ПСЖ 1:1
"Барселона" - "Апоел" 1:0


Група G
"Челси" - "Шалке" 1:1
"Марибор" - "Спортинг" 1:1


Група Н
"Атлетик" (Билбао) - "Шахтьор" (Донецк) 0:0
"Порто" - БАТЕ (Борисов) 6:0