Домусчиев: Имаме сили да прескочим групите на Шампионската лига

Домусчиев е убеден, че "Лудогорец" може да се пребори с "Ливърпул" и "Базел" за второто място

© Надежда Чипева, Капитал

Домусчиев е убеден, че "Лудогорец" може да се пребори с "Ливърпул" и "Базел" за второто място

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев е уверен, че неговият отбор може да се класира за осминафиналите на Шампионската лига.


Според него първата позиция в групата ще бъде за носителя на трофея и рекордьор по титли "Реал" (Мадрид), но разградчани имат сили да се преборят с "Ливърпул" и "Базел" за втората позиция. 


Във вторник "Лудогорец" дебютира в най-силния европейски клубен турнир със загуба с 1:2 при гостуването на "Анфийлд". Българският шампион изигра силен мач и беше близо до равенството, но получи гол от дузпа в 93-ата минута. 




Домусчиев заяви, че целта пред отбора не е да подобри постижението на първия български участник в турнира - "Левски", който записа шест загуби и голова разлика 1:17 през 2006 г., а да играе в Европа и през пролетта. 


"Можем да бъдем втори в групата и да продължим. Това е нашата цел. Не да вкараме два-три гола, или да спечелим една точка, за да изпреварим "Левски". Целите пред нашия отбор са второ или трето място, за да продължим напред в Шампионската лига или Лига Европа", заяви Домусчиев в интервю за bTV. 


Според него равенството 1:1 е бил справедливият резултат в двубоя срещу "Ливърпул". Той дори изрази съжаление, че "Лудогорец" не си е тръгнал с победа от "Анфийлд". 


"Съдба. Два-три сантиметра ни разделиха от победата. Даже и колегите в Англия ми казаха, че ако ударът на Кайсара в гредата беше влязъл, щеше да им бъде изключително трудно да се върнат в мача", заяви Домусчиев. 


Собственикът на "Лудогорец" допълни, че като класа съставът на "Стяуа", който беше победен в плейофа за влизане в груповата фаза, не отстъпва на "Ливърпул". В тези две срещи българският шампион изигра три слаби полувремена, но все пак спечели с дузпи. 


"Стяуа" не е по-лош отбор от "Ливърпул". Това си коментирахме с треньора, спортния директор и другите хора от спортно-техническия щаб. Освен това мачовете в плейофите бяха съвсем различен тип. Едно е да играеш в мачове от групова фаза, друго е в двубой на директни елиминации, който ти решава цялата есен", каза още Домусчиев. 


Следващият мач на "Лудогорец" е домакинство на "Реал" (Мадрид) на 1 октомври, след което предстоят два мача срещу "Базел". "Смятам, че при всички положения ще се представим по-добре от "Базел", заяви Домусчиев. 


Той допълни, че няма нищо вярно в твърденията на румънските медии, че е дал 350 000 лева премия на Козмин Моци заради геройствата му в мача със "Стяуа". 


"При нас няма колосални изхвърляния, които първо биха повлияли на бюджета на клуба и второ биха създали напрежение в съблекалнята. Не съм човек, който в момент на екстаз хвърля някакви пачки. Това не е чалгаджийница", заяви Домусчиев. 


Бизнесменът обяви още, че докато е бил в Англия, е получил предложение да купи клуб от Висшата лига. "Дойдоха посредници да ми предлагат клуб. Не искам да му споменавам името. Във Висшата лига има клубове, в които и с много малко пари можеш да влезеш."

Ключови думи към статията: