Българските футболистки завършиха квалификациите за световното с нова тежка загуба

България загуби с 0:7 от Унгария в Ловеч

© LAP.bg

България загуби с 0:7 от Унгария в Ловеч

Женският национален отбор по футбол на България загуби с 0:7 от Унгария в последния си мач от квалификациите за световното първенство в Канада през 2015 г.


Двубоят се игра на градския стадион в Ловеч. Българките задържаха нулевото равенство до 30-ата минута, когато Хенриета Чисар откри резултата. Девет по-късно Лила Сипос удвои, а Фани Ваго вкара четири гола между 51-ата и 71-ата. В последната минута Сипос оформи крайния резултат. 


Българките записаха девето поражение в десетия си двубой. Те остават на последното шесто място група 7 с актив от една точка и голова разлика 3:62. 




Националките не загубиха единствено при домакинството си на Казахстан - 1:1. В останалите си мачове записаха поражения от Франция (0:10 и 0:14), Финландия (0:8 и 0:4), Австрия (0:4 и 1:6), Унгария (0:4) и Казахстан (1:4). 


България е един от шестте отбора, които нямат победа в квалификациите. Останалите са Черна гора, Малта, Македония, Северна Ирландия и Фарьорски острови. Последните два отбора играят тази вечер помежду си и имат шанс за първа победа. 


Единственият отбор от 46-те участници в зона "Европа", който ще завърши с по-лоша голова разлика от българския, е Македония - 6:74. 


Двубоят срещу Унгария беше първият за България под ръководството на новия треньор Силвия Радойска. Радойска, която беше капитан на отбор, изигра последния си мач за националния тим в края на август при загубата от Финландия с 0:8. 


Мачът беше дебют за новия треньор Силвия Радойска

© LAP.bg

Мачът беше дебют за новия треньор Силвия Радойска


Победителите в седемте групи се класират директно за световното, а четирите най-добри втори ще играят турнир за последната осма квота.


Място на финалите вече си осигуриха Германия, Испания, Швейцария, Швеция, Норвегия, Англия и Франция. Ясни са четирите отбора, които ще играят на баражите - Италия, Украйна, Шотландия и Холандия.