Найден Найденов: Камило Плачи разби националния отбор (видео)

Найден Найденов: Камило Плачи разби националния отбор (видео)

© LAP.bg

Бившият помощник-треньор на националния отбор по волейбол Найден Найденов атакува остро Камило Плачи. Според него италианският специалист има основна вина за проваления сезон на България.


"Отборът се разби, и то благодарение на старши треньора (Камило Плачи). Стига с тези чуждопоклоннически истории. Винаги съм казвал, че треньорът трябва да е българин. Ние имаме нужда не от статистици и анализатори, а от човек, който да застане на линията и да обича тима", каза Найденов.


Той се изказа критично за качествата на Плачи. "Разликата да бъдеш на линията като старши треньор и да стоиш зад нея е много голяма. Тя е един метър, но е много голяма. Не е само да си статистик и анализатор. Старши треньорът трябва да убеди отбора и да го направи във върхова форма в най-важния момент."




Специалистът, който беше селекционер за олимпийските игри в Лондон, посочи и грешките на Пламен Константинов. "Човек трябва да използва всеки, независимо какъв му е характерът. Идеята е, че треньорът трябва да може да се справя с тези играчи. Не можеш да оставиш хора, които показват, че могат. Не можеш да заминеш на световно първенство с трима центъра. Ето, случи се проблем и ние останахме без варианти. Това е голяма грешка. Другото, което ми направи впечатление, е, че отборът няма лидер. Това обаче се създава от старши треньора. В този отбор е имал лидер и това беше Тошко Алексиев. Сега обаче този човек беше така поставен, че изгуби мястото си и не успя да направи това, което може", каза Найденов.


По думите му отборът е стигнал дъното. "Когато аз поех отбора, състоянието беше същото. Тогава напуснаха Казийски, Жеков и се случиха разправиите. Успяхме да изградим отбор, който да повярва в себе си и да изиграе един невероятен шампионат. След като започнахме нещата, на другата година те не се получиха. Предната Световна лига отборът започна много убедително. Излязохме със самочувствие, желание и колектив, че сме направили нещо много истинско на олимпиадата", добави треньорът на "Марек".