Оставиха в ареста обвинените за побоя над тв екипа в Перник

Повдигнато е обвинение и на трети участник в скандала
17 сеп 2014 15:31, Анисия Иванова
2
Оставиха в ареста обвинените за побоя над тв екипа в Перник
Снимка: Булфото

Пернишкият окръжен съд потвърди определението на Районния съд, с което бе наложена постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" на Калин Томов и Захари Христов заради побой над телевизионен екип в местна дискотека. Срещу двамата е повдигнато обвинение за нанесени средни телесни повреди по хулигански подбуди на оператора Иван Китанов.

Заради здравословни проблеми Калин Томов е преместен в Специализираната болница за активно лечение към Софийския затвор.

Още по темата
Мотивите на съда ще станат известни до края на деня. Определението не подлежи на обжалване.

На 7 септември бяха задържани петима души за инцидент в дискотека в Перник, при който бе нанесен побой на телевизионен екип, разследващ продажба на наркотици.

Сигнал за побоя е бил подаден в 1.40 часа. Пристигналият на място автопатрул установил, че в инцидента са участвали четиричленен телевизионен екип, двама представители на местно екодвижение и посетители на заведението.

Районната прокуратура е повдигнала обвинение на още един участник в побоя - Мартин Илиев,- който е представител на местно екодвижение. Към него е предявен иск по член от НК за отказ да се съдейства на орган на властта. Илиев е криминално проявен, Томов и Христов са с чисто съдебно минало.

Адвокатът Елена Тодорова днес пледира, че има провокация за инцидента, която е инсценирана от Мартин Илиев. По думите й за това се съдържат данни в наказателното производство и в негови медийни изложения. Тя посочи още медицински доказателства за причинени телесни повреди от отряда на "Зелените барети", чийто ръководител е Мартин Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
1
 
! Отговори
Калин преди 9 години
Не мисля, че е работа на медиите да извършват подобен вид акции. Има си оторизирани полицейски структури, в които работят професионално подготвени кадри и чиято задача е да правят точно това. В Перник неведнъж полицията е провеждала такива акции и си е свършвала работата професионално, залавяйки нарушителите.У нас всеки си мисли, че може да прави всичко, а после хленчи и прави представления. Кому е нужно това?