Lenovo ще ползва България за плацдарм към европейския пазар на смартфони

Преди да започнем да бягаме, трябва да се научим да ходим, предупреждава мениджър
17 сеп 2014 15:05, Бойчо Попов
21
Lenovo ще ползва България за плацдарм към европейския пазар на смартфони
Снимка: bgonair.bg

Китайският технологичен концерн Lenovo иска да пренесе успеха си, който постигна в бизнеса с персонални компютри, и в сферата на смартфоните и таблетите. При това, за по-сериозното навлизане на пазара на смартфони в Европа компанията разчита изключително много на България, стана ясно от думите на вицепрезидента на Lenovo Group и президент на Lenovo за регион Европа, Близкия Изток и Африка Аймар дьо Ленксан.

От началото на септември китайският концерн започна да предлага смартфоните си в страната ни чрез всички възможни дистрибуционни канали. Компанията планира да постигне двуцифрен пазарен дял в рамките на две тримесечия.

„България е важен за нас пазар“, коментира дьо Ленксан по време на среща с представители на български медии в София днес. По думите му Lenovo иска да се възползва от факта, че е добре позната компания у нас. Hidden Field

Още по темата
„Lenovo вече е лидер на пазара на компютри и тук. Тук вече сме се рекламирали, имаме PR експерти, познати сме, а и потребителите имат доверие в бранда“, заяви още мениджърът, който се присъединява към Lenovo в края на 2013 г., а през март 2014 е избран за вицепрезидент на групата и президент за Европа, Близкия Изток и Африка.

България ще бъде използвана като плацдарм за навлизането на концерна на пазарите в Централна и Източна Европа, стана ясно от думите на топ мениджъра. А след това и за западноевропейския пазар.

„Имаме амбицията да станем лидер на пазара на смартфони. Сега сме номер три (заедно с бизнеса на Motorola), но стъпката между третото и второто място (където сега е Apple, бел. ред.), е голяма. Ние трябва първо да се научим да ходим, преди да започнем да тичаме“, предупреди дьо Ленксан. И все пак си представя, че до няколко години китайската компания може да застане на върха, както направи това на пазара на компютри.

„България е много специфичен пазар, с консервативни разбирания“, коментира от своя страна Владислав Иванов, мениджър смартфони и таблети за Югоизточна Eвропа на компанията, и пояснява, че тук, за разлика от западноевропейските и повечето източноевропейски държави, онлайн продажбите на техника почти не са развити. Това според него се дължи на по-бавното установяване на доверие у потребителите тук.

Lenovo продължава да е убедена, че ще приключи успешно придобиването на Motorola до края на календарната година, както е планирано, стана ясно още от думите на дьо Ленксан. „По-конкретни срокове не мога да назова, защото става дума и за регулаторни разрешения в различни държави“, поясни мениджърът.

От думите му стана ясно, че компанията възнамерява да запази бранда на Motorola и да го използва особено на пазари, на които марката е добре известна, като тези в САЩ и Бразилия например.

Още новини за технологичния сектор четете в Investor.bg

Интервю на Аймар дьо Ленксан за телевизия Bulgaria On Air може да видите в предаването "Инвестбук" днес от 18:30 часа!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
грух преди 9 години
продължение...Камерата снима доста добер, има двойна лед светкавица. Има 2MP предна камера. Сложен со самсунг галакси с4 - еми разбиора се галскито е по добро , ама корпуса на галскито е като *** сравнен с леновото и струва тройно като леновото. Така, че който иска да дава по 700-800 лева за разни "маркови" телефони :)
19
0
 
0
 
! Отговори
грух преди 9 години
Моето е стар модел леново k860. Ама за времето си е бил един от най бyрзите телефони на пазара защото е с чипсет на самсунг exynos (4 ядрен). Взех го за 238 лв. от alliexpres. Моя излезе че има дефектна слушалка - еми 5 -10лв в близкия ГСМ сервиз и се решава проблема :)Дойде с андроид 4.1.2 бъгав и лагваше. смених го със стоков ром 4.0.4. Нкакви проблеми от тогава бърз и не забива. Телефона е 6. Красив корпус, ярък дисплей, Имитация на алуминиева лайсна отстрани.
18
1
 
0
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Много грозни тези Леново, бе!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Lenovo ще ползва България за плацдарм към европейския пазар на смартфони"Е, хайде американски и британски мекерета, протестирайте! В Китай се нарушават човешките права, Тянанмън, туйцък-онуйцък, икономическо заробване от Китай. Абе причини ще намерите бол! Вие си знаете урока! Направете живи вериги, блокади на границите! Не допускайте вашата родина да спечели нито лев от чужди инвестиции и се измъкне от блатото. Това на вашите господари не се харесва. Искат да сме бананова република.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Lenovo ще ползва България за плацдарм към европейския пазар на смартфони"Е, хайде американски и британски мекерета, протестирайте! В Китай се нарушават човешките права, Тянанмън, туйцък-онуйцък, укономиеско заробване от Китай. Абе причини ще намерите бол! Вие си знаете урока! Направете живи вериги, блокади на границите! Не допускайте вашата родина да спечели нито лев от чужди инвестиции и се измъкне от блатото. Това на вашите господари не се харесва. Искат да сме бананова република.
15
0
 
0
 
! Отговори
do ggg преди 9 години
Имам Сони лаптоп от 4,5 години и никога не е влизал в сервиз.Процесор Intel core I 5 4 GB RAM,500 GB HDD И ЗА 4,5 години не е имал нужда от сервиз.Батерията му е още оригиналната и като цяло не е мръднал.Ако сега трябва да купувам не знам кое е по здраво-Сони или Леново.Вярно,че тогава струваше 1600лв на промоция.
14
0
 
5
 
! Отговори
Леново фен преди 9 години
Купих си лаптоп от Леново - железен е.После си купих таблет А2107, сега пиша от него и също съм много доволен.Сега си прехвърлям телефона от Глобул във Виваком и ще си взема А536 за 80 лв. Сигурен съм, че любимата ми марка няма да ме разочарова.
13
0
 
0
 
! Отговори
пичове преди 9 години
Отвсякъде ме залива кампанията за "супер издръжливия" S860.. Айде някой ако ползва да сподели мнение за функционалност, потребителски интерфейс, сиреч ОС-а как е в сравнение с останалите.. и изобщо някой ако има такъв или е боравил повече от 5мин да прасне 5-10 реда, че ме замислят с тая цена и батерия.. а и втория телефон ще спра да го разкарвам насам натам..
12
0
 
5
 
! Отговори
Загрижен преди 9 години
Ползвах лаптопи IBM ThinkPad, след това Lenovo thinkpad, като пуснаха телефони изобщо не се замислих - купих си от китай А7хх серия за проба, сега съм с P780 - впечатлението е БЕЗУПРЕЧНА техника!Това за всички плюещи по киселото грозде!
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От толкова МНОГО интересни неща които се случват в свта на техниката и науката вие пускате все най-големите глупости ....
10
0
 
1
 
! Отговори
10 преди 9 години
еми пуснете Vibe Z2 Pro K920 не ни пробутвайте ниския клас
9
0
 
10
 
! Отговори
Никола преди 9 години
След като България ще е "плацдарм" за Европа нормално е и сервиза да бъде базиран тук . Иначе аз чаках дълго официалната продажба у нас и не дочаках , взех си LG G3 . Все още обаче на са пуснали топ модели на Леново , тези са бюджетни и среден клас.
8
0
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Ти като си много, умен защо не си на неговото място?
7
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
откакто пише lenovo , a не IBM повече не барам тези ***
6
1
 
7
 
! Отговори
ggg преди 9 години
И аз от няколко години ползвам Леново и съм доволен. В случая става въпрос за лаптоп, а не за смартфон, но за жалост преди (1-2год.) пращаха лаптопите за сервиз към Полша, тъй като това била единствената сервизна база за източна Европа. Дано сега са го отстранили този проблем!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4:Аз като теб също се доверих на LENOVO - моя е К910 VIBE Z. Много съм доволен, по производителност надхвърля 35К на AnTuTu (все пак говоря за време преди 5 месеца). Но това, което всъщност искам да ти кажа,че офциалния старт на продажбите на смартфони ЛЕНОВО в БГ , ще доведе и съответната гаранционна поддръжка на местно ниво. Нашите (моя и твоя) са купувани от Китай -няма как да няма транспорт + чакане...
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До преди две седмици или три имах красив леново к900 (смарт), но умря непоправимо! Тук няма рез. части за него - някаква платка е дала фира и няма. За гаранционен ремонт в Китай ми искат 75$ за транспорт в двете посоки и един месец време. На тия които смятат да си купуват леново им пожелавам да имат по-добър късмет от моя :(
3
0
 
19
 
! Отговори
коко преди 9 години
По-добре, отколкото да ни използват за плацдарм за щурмуване на Западна Европа всякакви талибани, черни и подобна ***.
2
8
 
16
 
! Отговори
тТт преди 9 години
С тези цени си дръжте НЕПРОДАВАЕМИТЕ смартфони, а пък вие се надявайте на ръст в продажбите в България!
1
15
 
13
 
! Отговори
луд умора няма преди 9 години
Tзи ментинджър е явно представителна извадка на булгаристанското ментинджърско племе.Какъв "плацдарм" те е ударил по единствения блуждаещ неврон в тиквата бе,господин ***.Хората явно са решили да ни ползват като складова база за "Европа",с малко магазинче към нея,а ти ще си напълниш гащите от възсторг.Егати булгаристанския синдром!