Opel Stock

Continental отива в Силициевата долина за да създава иновации за автомобила

Continental отива в Силициевата долина за да създава иновации за автомобила

Continental отива в Силициевата долина за да създава иновации за автомобила

Реклама Renault Arkana
Германският иноватор взима гуруто на Google за ръководител на проект за автономно управление
Водещият международен доставчик на технологии за автомобилната индустрия и производител на гуми Continental ще ускори развитието в областта на интелигентните транспортни системи като създава ново подразделение за иновации наречено Continental Intelligent Transportation Systems (ITS) – Continental Интелигентни Транспортни Системи. Екипа, работещ по проекта се състои от автомобилни и ИТ инженери и е разположен в Силициевата долина в Калифорния. За ръководител на проекта Continental взима гуруто на Google за самоуправляващ се автомобил Селва Оз.

“Тази стъпка е пример за стратегията ни да направим автомобила интегрална част от “интернет на всичко”. Нашите основни цели включват елиминирането на автомобилните инциденти, намаляването на енергийното потребление и подобряване на комфорта и лекотата на управление на автомобилите като им позволим да обменят информация помежду си в реално време.”, oтбеляза Д-р Елмар Дегенхарт, CEO на Continental. “Новият ни екип ще комбинира всички необходими способности за създаването на такива иновации – както познанията и иновативността на специалистите в дигитални технологии от Силициевата долина, така и експертността на Continental в развитието на уникални и надеждни решения за автомобили.”

“Аз съм невероятно развълнувана, че имам възможността да поведа ITS екипa на Continental в създаването на водещи инженерингови услуги. Нашата мисия е драстично да подобрим безопасността и мобилността чрез създаването на силни партньорства в технологичната и в автомобилната сфера.”, отбеляза Севал Оз, която ще отговаря и за глобалния ITS бизнес на Continental.

Преди да поеме проекта на германската компания, Севал Оз беше старши директор бизнес развитие в Google, където бе важна част от бизнес развитието и маркетинг дейността, свързана с представянето на самоуправляем автомобил. Севал Оз е завършила Wellesley College и M.I.T. с специалност икономика и политически науки.

Continental вече е един от основните доставчици на основни ITS компоненти за автомобилната индустрия. Три от всеки четири автомобила по света в момента използват решения, продукти и системи на Continental, които правят шофирането по-безопасно, по- екологично и по-комфортно. ITS означава всеобхватна, интелигентна свързаност на всички съоръжения и средства за транспорт, чрез която те ще станат част от една нова система на движение. “Свързаният автомобил” и ITS са в основата на технологията за бъдещето на транспорта - ITS предлага перфектната платформа за откриване на решения на глобални транспортни проблеми като пренатовареността на пътищата, замърсяването като резултат от трафика и инцидентите причинени от човешка грешка.

Свързаните автомобили, които могат в реално време да комуникират помежду си и с транспортната инфраструктура, отварят огромни възможности за нови потребителски приложения, които ще направят пътуването по-безопасно, по-комфортно и по-екологично.

Такива приложения включват използването на данни от други превозни средства и инфраструктурата за да информират водача за опасностите пред тях. За развитието на най-добрите системи, Continental вече има сключени партньорства с водещи технологични компани като IBM, Cisco и Nokia. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Бизнес /Business Honda Volkswagen

Honda Motor Europe обяви кадрови промени

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус BMW

Прецизно, уверено, гъвкаво: тестове на динамиката на управлението на новото BMW X3

Апр 18, 2024