New Dacia Duster

MotoGP: Маркес с 11-а победа за сезона на Силвърстоун

MotoGP: Маркес с 11-а победа за сезона на Силвърстоун

MotoGP: Маркес с 11-а победа за сезона на Силвърстоун

Реклама Peugeot 408
Източник: www.honda.bg

Световният шампион Марк Маркес (Repsol Honda) се върна на върха и спечели 11-ата си победа за сезона. Той бе най-бърз на пистата Силвърстоун за Гран При на Великобритания. На подиума му асистираха двамата съотборници от Movistar Yamaha MotoGP Хорхе Лоренсо и Валентино Роси.

След като не можа да стъпи на подиума в Бърно, Маркес веднага побърза да поправи грешката още на Силвърстоун в 12-ия кръг от шампионата. За 10-и път през този сезон той стартира от първа позиция, но колоната поведе Лоренсо, а Марк бе плътно зад него. Двамата се откъснаха от тримата пилоти след тях - Андреа Довициозо, Роси и Алекс Еспаргаро. Вторият пилот на Repsol Honda Дани Педроса се вдигна на щурм, изпревари Еспаргаро, а после Довициозо и накрая Роси. Дани излезе на 3-а позиция, но опитен боец като Роси не се примири със съдбата на 4-и в колоната и скоро си върна третата позиция.

В същото време Маркес вече подготвяше атака на Лоресо и го изпревари 7 обиколки преди края, като финишира с достолепната преднина от 0,723 сек. пред Хорхе Така шампионът Маркес взе 11-ата си победа от 12 старта този сезон. Досега на Силвърстоун Маркес не бе печелил състезание, а през този уикенд бе първи във всички сесии. Марк стана първият пилот след Валентино Роси през 2005 г., който печели 11 победи за един сезон. Валентино Роси стана трети – на 8,519 сек. и постави рекорд по брой на стартове във висшия клас – 246, като изпревари с едно състезание досегашния рекордьор Алекс Барос.

Една десета не достигна на Педроса да изпревари Роси и да стъпи на подиума. Победителят от Бърно трябваше да се задоволи с 4-ото място, а след него бе Довициозо. Шести завърши дебютантът Пол Еспаргаро , а топ 10 оформиха Щефан Брадъл (LCR Honda MotoGP), Андреа Яноне, Алекс Еспаргаро и Скот Рединг (GO&FUN Honda Gresini). Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Спорт

Yamaha реорганизира спортната си дейност

Апр 18, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Aston Martin Ford Honda

Формула 1: Honda ще преследва титлата с Aston Martin през 2026 г.

Апр 17, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Peugeot

6-ТЕ ЧАСА НА ИМОЛА: PEUGEOT 9X8 2024 готов за състезателния си дебют

Апр 16, 2024