Пет образователни приложения за деца

Пет образователни приложения за деца

© Math Easy HD

Както всичко хубаво, и лятната ваканция си има край. Неумолимо наближава времето, когато и децата, и родителите ще трябва да превключат на "училищен режим". 


Ученето обаче може да се окаже вълнуващо, любимо и неустоимо занимание, ако съумеем да го съчетаем със забавлението. В тазгодишната поредица "На училище" "Детски дневник" ще се постарае да представи ученето по-скоро като награда и отмора, а не като бреме. 


Научаването на нови неща обикновено става много по-лесно, когато това се прави чрез игри, забавления или по по-интерактивен начин. За целта могат да се използват и смартфони и таблети с подходящи приложения.




Едно от тях е Famigo. То ще изисква известни познания по английски език, за да може да се използва пълноценно. Създателите на Famigo ежедневно добавят ново специализирано съдържание по най-различни теми. Има опция да се ограничава и достъпа до неподходящи сайтове. Платената версия пък дава разширени опции, повече съдържание и дори блокиране на възможността за извършване на покупки в приложенията от страна на децата.


Educational Games for Kids пък е пакет от игри, които съдържат най-различни занимавки за малки деца. Могат да ги учат на това какви звуци издават различните животни, как се казват дадени предмети и др. Има и игри за по-големи деца, които ще изискват от тях решаване на пъзели, викторини и др.


Animal Pants е странна на пъв поглед игра за малки деца. В нея се изисква децата да изберат подходящите панталони за различни животни. Идеята е, че по този начин, те ще се научат да различават животните и да правят разлика между размерите.


Math Easy HD пък е удобно приложение-игра, за първите стъпки в математиката. Те включват различни задачи и пъзели, които помагат на децата, заедно с помощта на техните родители, да се запознаят с точната наука.


"Приказки и Песнички" е българско приложение за Android, което съдържа колекция от детски приказки, песни и истории. Те могат да бъдат слушани от децата по всяко време. Приложението стриймва информацията от интернет, затова е добре да се използва през WiFi.


Всичко, което трябва да знаете за: