"Манчестър юнайтед" взе Фалкао след драма в последните секунди

"Манчестър юнайтед" взе Фалкао след драма в последните секунди

© Reuters

Помните ли "Фърги тайм" - времето в края на мачовете, когато под ръководството на сър Алекс Фъргюсън "Манчестър юнайтед" печелеше мачовете си? Е, сега клубът отново се възползва от драматичните финални секунди, за да запише голям успех.


"Манчестър юнайтед" привлече Радамел Фалкао под наем от "Монако". Договорът е до края на сезона, като според информациите от Англия клубът ще плати 20 млн. паунда. Заплатата на колумбийския нападател ще е 265 хил. паунда седмично, пише Telegraph.


Фалкао пристигна следобед в Манчестър в последния ден от трансферния прозорец. Обявяването на сделката обаче се забави неочаквано дълго.




От "Олд Трафорд" дори помолиха Висшата лига да получат допълнително време, за да осъществят трансфера. Това породи слух, че Фалкао, който пропусна втората част на миналия сезон във Франция, се е провалил на медицинските тестове. Минути по-късно твърдението беше опровергано, но търпението на привържениците на "Юнайтед" започна да се изчерпва и те призоваха в социалните медии за по-бързо потвърждение.


Фалкао беше искан от "Реал" (Мадрид), "Манчестър сити" и "Арсенал". В последния момент обаче се намеси "Манчестър юнайтед".

Подобен беше развоят на трансфера на Дани Уелбек. Английският национал, който до сега се състезаваше на "Олд трафорд", подписа с "Арсенал". Лондончани ще платят 16 млн. паунда на "Манчестър юнайтед".


В последните минути се случи друг голям трансфер. Шампионът "Манчестър сити" се съгласи на сделка за Алваро Негредо, който ще играе във "Валенсия".