Opel Stock

Личната кола на топ-дизайнера Ян Калъм /Jaguar/ - видео

 Личната кола на топ-дизайнера Ян Калъм /Jaguar/ - видео

Личната кола на топ-дизайнера Ян Калъм /Jaguar/ - видео

Реклама Renault Arkana
Моделът Mark 2 е един от най-известните в историята на марката Jaguar. Той не предлага благородните и издължени спортни линии на прочутия E-Type, но бързо след представянето си през 1959-а бързо печели репутацията на бърз и удобен салон. Днес след 18-месечно сътрудничество между топ-дизайнера на марката Ян Калъм и фирмата за реставрация на класически модели Classic Motor Cars Limited (CMC) можем да се насладим на погрледа на Ян как трябва да изглежда удобният за 21-и век негов личен автомобил Mark 2.

Колата беше представена по време на официалното откриване на новата щаб-квартира на CMC в Бриджнорт, Шропшайър и според създателите си колата комбинира основните качества на оригиналния модел с осъвременен интериор, добавки към стила си и представяне напълно подходящи за ежедневното модерно каране.





Отвън Калъм не е пипнал много колата - тя е свалена с 20 мм към пътя, добавени са 17-цолови разглобяеми джанти, по-малко изпъкнали брони влизащи в тялото и въздуховоди за спирачките, подчертаващи десетилетията прогрес на марката.

"Винаги съм харесвал традиционните жалузи на старите редки модели" - споделя Ян - "четири от тях сложих отстрани на колата за да добавя чуство за мощ и различност. Освен това тези отвори трябва и да работят и за това са така създадени за да попаднат в зоната на понижено налягане за по-добро вътрешно обтичане на модифицирания двигател".

Рестилираният дизайнерски Mark 2 има малко повече мощност от предшественика си заради 4.3-литровия мотор и петстепенната механична кутия. Ново е задното независимо окачване дело на CMC, нови са предните дискови спирачки, асистенцията на волана, променените предни пружини, олекотеното окачване, както и усилванията на носещата рама.

В интериора са използвани дърво, червена кожа, смесени по стил ретро аналогови прибори и цифровви дисплеи, комбинирани с класически волан. монтирана е мултимедийна система Clarion’s NZ502E single DIN, контролирана от 6.3-инчов тъчскрин. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Automakers press releases Официални вносители- новини Ретро DS

CITROËN ЧЕСТВА 90-ГОДИШНИНАТА НА ЛЕГЕНДАРНИЯ „АВТОМОБИЛ СЪС 100 ПАТЕНТА” ТRACTION AVANT - видео

Апр 25, 2024
Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Automakers press releases Ретро McLaren Mercedes-Benz

Retro Classics 2024 – Силно представяне от Mercedes-Benz

Апр 24, 2024