Ларс фон Триер се завръща към телевизията с англоезичен сериал

Последният филм на Триер "Нимфоманка" все още шества по световните фестивали

© "София филм фест"

Последният филм на Триер "Нимфоманка" все още шества по световните фестивали

Повече от 20 години откак мрачната му поредица на ужасите "Кралството" се извъртя по датските телевизии, Ларс фон Триер се завръща към малкия екран като режисьор с нова англоезичен сериал, стана известно на пресконференция по повод излъчването на режисьорската версия на втора част от последния му филм "Нимфоманка" на фестивала във Венеция днес, предава "Холивуд рипортър".


"Къщата, която Джак построи" (The House that Jack Built), както е проектозаглавието продукцията ще бъде нещо "безпрецедентно", "което никога няма да видите отново", разказаха на пресконференцията продуцентите на Триер, според които режисьорът искал продукция с голям международен актьорски състав. Те говориха от името на известния датчанин, който през 2011 даде "обет за въздържание" от публични изявления и "присъстваше" на събитието чрез видеовръзка, но мълчаливо. Очаква се той да започне работа върху сценария тази есен, а снимките да започнат през 2016 г.




Оригиналния трейлър на "Кралството" от 1994 г.


Първата телевизионна поредица на емблематичния режисьор "Кралството" (1994 г.) разказва за луксозна и технологично развита датска болница, чиито лекари започват да се съмняват в научните принципи след серия мистериозни и зловещи явления.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: