Skoda Monte Carlo

В Европа вървят тестове на второто поколение Honda HR-V - видео

В Европа вървят тестове на второто поколение Honda HR-V - видео

В Европа вървят тестове на второто поколение Honda HR-V - видео

Реклама Skoda Monte Carlo
Когато японците показаха новия си компактен паркетник Honda Vezel, мнозина си помислиха, че той може да се превърне в новото поколение на модела HR-V, правен от 1998-а до 2006-а година. И наистина - през април тази година компанията представи американската версия на Vezel, обявявайки, че зад океана тя ще се продава с името HR-V. Експанзията на новия модел явно ще продължи и в Европа, след като на Стария континент и по-специално в Алпите е хванат тестови екземпляр на модела за Европа.

По всяка вероятност под капака на европейското HR-V е монтиран вече познатият от новия Jazz четирицилиндров, бензинов, 1.5 Earth Dreams i-VTEC мотор с мощност 130 к.с. В оформлението на задната част, поне в маскирания прототип не се виждат разлики от японския и американски модели. Предната оптика, обаче, задължително ще бъде коригирана според европейските изисквания, на калниците са се появили втори мигачи, но като цяло явно няма да има кардинални промени във външността в сравнения с японския и американски варианти на колата. По размерите си новата кола е съпоставима с кросовърите на конкуренцията в класа - Mitsubishi ASX и Skoda Yeti, подобен е и обемът на багажника — около 400 л.



В Страната на изгряващото слънце Vezel е вече на пазара при базова цена от $18 950, в Щатите ще излезе в продажба към края на годината, а в Европа в началото на следващата. Така че не е изключено да видим европейският вариант на второто поколение Honda HR-V в пълния му блясък по време на автосалона в Париж в началото на октомври тази година. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda Vision Gran Turismo влиза в Gran Turismo 7

Апр 18, 2024