АЕЛ на Петев допусна късен обрат срещу "Тотнъм", "Астана" на Стоилов загуби тежко от "Виляреал"

"Тотнъм" не игра добре, но спечели с 2:1 в Кипър

© Associated Press

"Тотнъм" не игра добре, но спечели с 2:1 в Кипър

Отборите на българските треньори Ивайло Петев и Станимир Стоилов допуснаха домакински загуби в първите мачове от плейофите на Лига Европа и на практика се простиха с шансовете си да влязат в груповата фаза.


Воденият от Петев АЕЛ (Лимасол), който в третия квалификационен кръг на Шампионската лига измъчи докрай "Зенит", изигра нов силен мач срещу един от големите фаворити в турнира "Тотнъм", но допусна късен обрат и загуби с 1:2.


Воденият от Стоилов "Астана" допусна тежко поражение с 0:3 от "Виляреал", който зае шесто място в испанското първенство през миналия сезон.




АЕЛ оказа много сериозна съпротива на "Тотнъм". Кипърският вицешампион откри резултата в 14-ата минута чрез Адриан Сардинеро, който се възползва от груба грешка на Паулиньо.


Десет минути по-късно Гикиевич пропусна добра възможност да удвои, а до края на първата част домакините изненадващо се представяха по-добре. След почивката те имаха нов шанс за втори гол, но отново не го използваха.


В 72-ата минута Маурисио Почетино пусна в игра Ерик Ламела и това се оказа решаващият момент в мача. Само две минути след появата си аржентинецът пусна страхотен пас към Роберто Солдадо, който от воле изравни резултата.


В 80-ата минута Ламела асистира и за второто попадение на "шпорите". Той проби през центъра и подаде към Хари Кейн, който на скорост преодоля защитник и отбеляза със силен удар в близкия ъгъл.


Ерик Ламела влезе като резерва и обърна мача с две асистенции

© Associated Press

Ерик Ламела влезе като резерва и обърна мача с две асистенции


Двубоят между "Астана" и "Виляреал" се разви доста по-спокойно, а испанският отбор доминираше през цялото време. Кани откри резултата в 33-ата минута, след като не уцели добре топката от въздуха, но тя придоби траектория, която не остави шансове на вратаря и защитниците.


Три минути след почивката Джовани дос Сантос удвои с удар отблизо след отличен пробив на Хауме Коста. В 60-ата минута Марин Анчич от "Астана" получи втори жълт картон, а в 84-ата "Виляреал" вкара трети гол след многоходова атака, завършена от Марио Гаспар.