Григор Димитров започва срещу 184-ия в света след отличен жребий за US Open

Българският тенисист изтегли отличен жребий

© Associated Press

Българският тенисист изтегли отличен жребий

Григор Димитров ще се изправи срещу американеца Райън Харисън в първия кръг на US Open.


Българският тенисист, който е поставен под номер 7, изтегли отличен жребий и попадна в най-долната четвърт на схемата, където водач е петкратният шампион Роджър Федерер. Първи двубой между двамата в турнирите от Големия шлем е възможен на четвъртфинал.


До момента Димитров е играл само веднъж срещу 22-годишния Харисън, който заема 184-ото място в световната ранглиста. 23-годишният българин спечели със 7:6, 6:3, 6:2 в първия кръг на "Уимбълдън", след което достигна до първия си полуфинал в Големия шлем. 




Ако успее да преодолее съпротивата на Харисън, във втория кръг Димитров ще срещне победителя от мача между Карлос Берлок от Аржентина и Дуди Села от Израел.


При нов успех в третия кръг ще го очаква някой измежду белгиеца Давид Гофен, канадеца Франк Данчевич, португалеца Жоао Соуза или тенисист от квалификациите.


Първият от големите претенденти, срещу когото може да се изправи Димитров, е изключително неудобният за него Ришар Гаске. Французинът, който има четири победи в четири мача срещу българина, игра полуфинал в Ню Йорк през миналата година. 


До момента Димитров има три загуби при трите си участия на US Open. През миналия сезон беше победен в пет сета от Соуза. 


При отсъствието на миналогодишния шампион Рафаел Надал най-облагодетелствани от жребия се оказаха Станислас Вавринка и Давид Ферер, тъй като в най-горната четвърт се събраха Новак Джокович и Анди Мъри.


Шампионите от 2011 и 2012 г. могат да се срещнат още на четвъртфинал. Джокович започва турнира с мач срещу Диего Шварцман от Аржентина, а Мъри - срещу Робин Хаазе от Холандия.


Вавринка ще срещне обещаващия чешки тенисист Иржи Весели в първия кръг. В тази втора четвърт е и поставеният под номер 5 Милош Раонич, който за пореден път в турнирите от Големия шлем изтегли перфектен жребий.


Ферер ще стартира срещу Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина, а другият фаворит в третата четвърт е Томаш Бердих, който ще играе срещу бившия шампион Лейтън Хюит в най-интересния мач от първия кръг. 


Всичко, което трябва да знаете за: