Lamborghini пуска Huracan със задно предаване

Компанията готви и роудстър версия на модела
21 авг 2014 16:51, Красимир Ангелов
4
Lamborghini пуска Huracan със задно предаване
Снимка: Lamborgini

Lamborghini възнамерява да пусне шосеен вариант със задно предаване на суперколата си Huracan, съобщава Autocar, като цитира шефа на компанията Стефан Винкелман. Сега с такъв тип задвижване се предлага единствено състезателното купе LP 620-2 Super Trofeo, което дебютира в средата на август и ще участва в състезания през 2015 г.

"Ние направихме купе със задно предаване Gallardo, тъй като имахме такава възможност", коментира Винкелман. "Вярно е, че произвеждаме машини със задвижване на четирите колела, но не виждам причини, поради които трябва да се откажем от моделите със задно предаване.“

Версията на Gallardo със задно предаване има индекс LP 550-2 и е посветената на бившия главен тест-пилот на марката Валентино Балбони. Той работи 40 години за компанията, като е тествал 80% от нейните модели. Балбони се оттегли през 2008 г., но през 2010 г. подписа договор като консултант на марката.

Винклеман допълни, че в Lamborghini разглеждат възможността за разширяване на гамата на Huracan. Първата нова версия ще бъде роудстър, който ще се появи през 2015 г. Заедно с него трябва да бъде пусната и пистова версия на модела.

Huracan излезе през 2013 г., като в основата му е шаси от карбон и алуминий, което се използва и за на второто поколение на Audi R8. Суперколата разчита на 5.2-литров бензинов V10 с мощност 610 к.с. и 650 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.2 секунди.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Lamborghini
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 9 години
4x4 за спортен автомобил се е доказало като най-добро решение
3
1
 
1
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Истинската кола е със задно предаване.Другите са имитация.За съжаление стават по малко.
2
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Тея *** правят най-красивите коли! Диабло-то е брутално, и това изглежда много-добро:-)
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма нищо по-добро от задното задвижване, щом става дума за спортен автомобил! Колата се изстрелва като ракета. За това 3-ката и Ц-класата още са със задно.