Русия затвори четири ресторанта Макдоналдс

Причините за крайната мярка са "санитарни нарушения"
Обновена: 20 авг 2014 21:04 | 20 авг 2014 21:01,
73
Русия затвори четири ресторанта Макдоналдс
Снимка: архив Reuters

Руската служба за защита на потребителите (Роспотребнадзор) нареди днес да бъдат затворени временно четири ресторанта Макдоналдс (McDonald's) в Москва. Причината са  "санитарни нарушения", предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Открити са многобройни нарушения на санитарните норми при проверка на заведенията Макдоналдс в Москва в периода 18-20 август 2014 година", посочи московският клон на Роспотребнадзор, цитиран от Франс прес. В съобщението се уточнява, че дейността на четирите ресторанта е временно спряна.

Още по темата
Руската служба е завела дело срещу четирите заведения за административни правонарушения и е съставила протокол за временната забрана за работа, уточнява ИТАР-ТАСС.

Макдоналдс също съобщи за затварянето на ресторантите си, които според компанията са три, а не четири. Сред тях бил и първият Макдоналдс в Русия - на метро станция Пушкинска. Другите са на Манежен площад и Проспект мир.

Веригата обяви, че разглежда претенциите на руската служба, за да определи стъпките, необходими за отваряне на ресторантите за клиенти възможно най-скоро, допълва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: МакдоналдсРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***. Големият Макдоналдс на Пушкинска е уникален, известно време беше нй-големият МкД'с в света, над 20 касиери и побира 700 души. Стотици руснаци сега са без работа. Тея хора как търпят само...
40
1
 
4
 
! Отговори
случаен преди 9 години
Не мога да разбера само на тия клоаки макдоналдс защо им викат ресторанти????
39
0
 
1
 
! Отговори
гъзолюб преди 9 години
До АнонименДо пост 56:Научи се да пишеш правилно на български!
38
0
 
3
 
! Отговори
до 62 преди 9 години
то и "пулитик" е твой пост, не се прави на умен
37
11
 
0
 
! Отговори
istinata преди 9 години
az sum fen na mc donalds.imat super iaki ne6ta osven sandvichite.ne budete ***.osven tova da si vzeme6 v mc drive sled rabota si e super udobstvo
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
колко *** трябва да бъдеш за да цъкнеш два +на човек който пише думата политик като "пулитик"
35
0
 
17
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Ха, да им е честито на американците!!!!
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я погледнете нашите макдоналдси. На кого му е направило впечатление, че всички хамбургери се сглобяват с голи ръце. Попитах в МНЗ, отговориха ми че е недопустимо. Трябва да ползват или ръкавици или щипки. Попитах служителите в макдоналдс защо не ползвате ръкавици, отговориха ми че това е невъзможно защото боравили с горещи прибори. Но пък от друга страна ме успокоиха, като казаха че си мият ръцете по четири пет пъти на ден. И аз много се успокоих.Ако и в Русия правеха така нямаше да ги затворят
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мишките. Инанас ни трябва такъв пулитик като Путин за да излезнем то това блато.Този човек е най великият пулетик в светът само той се опитва да спре хегимонията на САЩ дано да надделее над властвите Американци и да отарвеът човечеството то тиранията си.КОГА И Ния ще се гордеем с пулетик като Путин.
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мишките
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всички макдоналдсове,молове,кокаколи,синемегаплексове ,,карфуракиси не внасят и 1(ЕДИН)нов български лев в бюджета.Те ползват данъчни преференции на база амортизационни отчисления за "милиардите "инвестиции,които са направили под формата на гисокартон,хартиени опаковки и колзети.Нещо повече-те не плащат и данък сгради и такса смет.Не си палщат икредитите към български банки(засягам болна терма).Да мрът е редно...мисля си.
30
38
 
9
 
! Отговори
шопето преди 9 години
Днес Макдоналдс, утре Кока-Кола, вдругиден всички да карат само москвичи и лади, ама след двайсетгодишно чакане. Горките руснаци, как го търпят тоя още!?..
29
3
 
26
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Ми питай служебното правителство в България ! В момента няма дребен търговец който не е проверен и не е посъветван да вземе пък да закрие дейност от всички видове институции , ама транс граничните закусвални са недосегаеми въпреки ,че 1 лв данъци не носят в държавата!
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Размечтах се:Децата ни да ходят на екскурсия в Тел Авив,за да ядат макдоналдс ,да пият кока кола и да гледат Трансформърс 67 част
27
1
 
18
 
! Отговори
1 преди 9 години
На мен ми е интересно, колко пъти досега са били затваряни ресторанти на Макдоналдс и колко пъти са им били налагани глоби и предупреждения. Едва ли това е първия случай, но със сигурност е първия, за който разбра света. Сега ако затворят и някоя обществена тоалетна заради голям пацул, световната журналистика цена няма да има.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
виц:Извинете грешка:еврей е станал губернатор на Чукотка: )))
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
виц:чукча е станал кмет на тел авив: )))
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименDunerite sa po hubavi :))))
23
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей,сега за сефте Путин ми стана симпатичен.Ако омле всички фирми свързани с един определен народ със странен човеконенавистен манталитет.Не говоря за САЩ,а,за едни малки е***и.И аз му ставам фен.Всички фирми свързани с посочения народец завладяват национални пазари със стредствата на войната:Кокакола,макдоналдс,уорнър абе всички ев*****и фирми е реднао да си оперират най-вече в Тел Авив.Браво!
22
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тук хората дават грешни пари за тия ***, в сащ само бедняците ядат подобни нещада им се чудиш