Тайният личен живот на Владимир Путин

Защо руският президент крие семейството си?
Обновена: 20 авг 2014 22:33 | 20 авг 2014 20:34,
285
Тайният личен живот на Владимир Путин
Снимка: Reuters

Животът на руския президент Владимир Путин винаги е във фокуса на общественото внимание, пише "Нюзуик". По време на работа или почивка той винаги е заобиколен от верни на Кремъл журналисти, оператори и фотографи. Вечерните новинарски емисии в Русия разказват ежедневно за свършеното от Путин през деня. И все пак той е успял да задържи близките си извън светлината на прожекторите с фанатичната строгост, достойна за специална операция на КГБ.

От време на време се появяват фотографии, за които се твърди, че са на порасналите дъщери на Путин – 29-годишната Мария, известна като Маша, и 28-годишната Екатерина. Но истинността на тези снимки не е потвърдена. Момичетата учили в университет в Русия, но под фалшиви имена, дори техните съученици не знаели за тяхната истинска самоличност.

Когато в резултат на свалянето на малайзийския самолет над Източна Украйна холандски таблоид твърдеше, че Маша живее в Холандия заедно с половинката си, стотици протестиращи и репортери тръгнаха към мястото, на което се предполагаше, че живее момичето. Там не беше открита нито Маша, нито някой, който да я познава. Кметът на Хилверсум призова дъщерята на Путин да бъде депортирана. Протестиращите скандираха пред дома, в който се предполагаше, че е живяла Маша, ако въобще някога е била там.

Завесата на личния живот на Путин се дърпа стриктно от Кремъл. С журналистите, които нарушават табуто и съобщят нещо за личния живот на руския президент, властта се справя бързо и безцеремонно. През 2008 г., когато вестник „Московски кореспондент“ съобщи, че Путин планира да се ожени за гимнастичката Алина Кабаева, главният редактор на изданието беше принуден да подаде оставка за часове. Вестникът беше спрян.

Запитан по-късно в Италия за отношенията си с Кабаева, Путин даде да се разбере, че въпросите за личния му живот са извън границите на допустимото. Тогава той заяви, че никога не е харесвал хора, които навират носовете си в личния живот на хората, въпреки че е наясно, че животът на публичните хора не е лесно да се скрие. Тогавашният министър-председателят на Италия Силвио Берлускони шеговито се престори, че застрелва с пръсти журналиста, задал въпроса.

Няма как посланието да е по-ясно. „Това е неписано правило – семейният живот на първия човек в държавата винаги се пази в тайна“, заяви близък до Кремъл журналист, пожелал анонимност. Той работи в Кремъл от 3 години и пътува активно с руския президент. За този период той е видял само веднъж вече бившата съпруга на Путин Людмила, а децата му – нито веднъж.

Германският режисьор Хуберт Зайпел, на когото беше даден безпрецедентен достъп до Путин през 2010 г. и 2011 г., за да заснеме филма „Аз, Путин“, е прекарал стотици часове с президента, но също никога не е виждал децата му. Пред Зайпел имало едно единствено условие – да не разкрива нищо от живота на президента. „Той е много чувствителен, а аз обещах да не говоря за семейството му“, разказва той.

Само оскъдни подробности около живота на Путин са официално потвърдени. Знае се, че се е срещнал със съпругата си Людмила чрез общи познати през 1980 г. Първата им среща е в театър. За нея Людмила разказа през 2000 г., че Путин е бил зле облечен и доста непривлекателен. Тя нямало да му обърне никакво внимание, ако го срещне на улицата. Въпреки това срещите им продължават до 1983 г., когато се женят.

Дъщеря им Маша, родена в Ленинград през април 1985 г., е кръстена на майката на Путин. Катя пък е родена през август 1986 г. в Дрезден, Германия, където баща й бил командирован от КГБ. И двете момичета са учили в международното немско училище Фридрих Хаас след завръщането си в Москва през 1996 г. След това учат в държавен университет в Санкт Петербург. Маша учи биология, а Катя специализира в азиатските проучвания.

Момичетата са дали само едно интервю. Това се случва през 2000 г., когато баща им заменя на поста Борис Елцин. Там 14-годишната Катя се оплаква, че е трябвало да напуснат училище и да учат вкъщи. „Имаме охрана, дори като ходихме на кино“, допълва още тя. „По принцип не виждаме бодигардовете си. Дори и да отидем някъде с приятели, те остават наблизо, без да се пречкат. Хиляди пъти сме ги канили да пият кафе с нас, но те винаги ни отказват“, разказва Катя.

Людмила разказва, че когато разбрала, че съпругът й ще стане президент, плакала цял ден. „Разбрах, че с нашия личен живот е свършено“, спомня си тя. Дъщерите на Путин виждали баща си по-често по телевизията, отколкото на живо.

14 години след това интервю животът на момичетата е обгърнат в тайна. През 2002 г. се твърди, че са били на почивка в Сардиния с Барбара, дъщерята на Берлускони. През 2010 г. южнокорейски вестник писа, че Катя ще се омъжи за корейски адмирал, който работи в Москва. Твърди се, че половинка на Маша е бизнесменът Йорит Фаасен, част от управата на Газпром и Стройтрансгаз.

Има различни теории защо Путин крие така личния си живот. Според една от тях президентът не иска да има дори малък шанс да последва съдбата на Елцин, който беше манипулиран от двете си дъщери и техните близки, в това число и олигарсите Борис Березовски и Роман Абрамович. Вероятно Путин крие децата си от публичността за тяхно добро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още по темата: животПутинличен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
0
 
! Отговори
Жики преди 6 години
До АнонименАми ко прайш там?
194
2
 
6
 
! Отговори
Бойко Ангелов преди 9 години
Традицията в източните страни е главата на държавата да крие личния си живот,в случая с Путин ,това е жизнено необходимо за самите деца.Традицията в САЩ е да показват ПОКАЗНИЯ си личен живот,който обикновено няма нищо общо с истинския и това води до много медийни "бомби",с които се развлича простолюдието.Чак след края на мандатите ни стана ясно.че Рейгън е бил болен от Алцхаймер/!!!/,Буш-алкохолик и прочие.Скоро ще разберем,какъв е бил и Обама,наистина.За Путин е ясно,че е боец и умен стратег.
193
1
 
14
 
! Отговори
BBB преди 9 години
От коментарите изчетени до тук, отново разбрах, че по - изкукала нация от нашата няма по цял свят!
192
3
 
16
 
! Отговори
До Tina преди 9 години
Подозирам, че Путин и Людмила не са се развеждали в пълния смисъл на думата. Но човек без семейство е по-малко уязвим. Това, което става в момента с Русия и САЩ, е подготвяно през годините и от Кремъл са били наясно какво се задава.Дали помните скандалите с предполагаемата му връзка с Кабаева? Не мисля, че Путин би позволил името му да се замесва в евтини булевардски истории. Нищо, че и той е човек.
191
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Някой 256Как да ти сложа минус на първата част от изречението и плюс на втората?................
190
5
 
19
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Винаги съм смятала, че изключителната жена до Путин е Людмила.Не е лесно да отдадеш целия си живот на това да следваш мъжа си. Не всяка жена може да го направи.Накрая Путин постъпи справедливо и й даде свободата, която предполагам, че тя е искала отдавна... Дано се грижи за нея, да има спокойни старини.Когато си добър политик, когато си извадил държавата си от блатото и я водиш напред - имаш право да запазиш личния си живот за себе си...
189
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЦру му търси близките ли?:))Ми едната му щерка учи в Масачузетс и сега е женена за Южно Кореец.Другата живее от години в Швейцария.При руснаците всичко е борба между резил и фукня.Всичко е заради шлайфането на имиджа.
188
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разкажете нещо за нашия президент, че да имаме критерий.
187
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ме запознайте със своя личен живот- кога ви казват какво да казвате.
186
2
 
1
 
! Отговори
ЗОРО преди 9 години
До демократ,А ТИ СИ ЖАЛЪК.....
185
5
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Винаги ще има мизерия, докато има хора, които подкрепят диктатура във всякакъв вид !!! Човешката глупост е безгранична !!! дребните диктатори разчитат на нея !!! Това е като обяснение на жена, която казва , че мъжът и я бие, но когато не я бие, е много добър :(((
184
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
putin moje da e vsiakakyv, no e dobyr ba6ta. dezata nikoga ne sa vinovni, 4e sa se rodili v taia ili onaia familia.
183
18
 
8
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Руския президент постоянно с противоречиви мисли"Аз мъж ли съм или съм Путин?Е ще им докажа на света че съм голям мъж 167см ,и много умен"
182
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Божо, САЩ може и да са "нормална държава" , но всекдневно побъркват останалия свят. Помни ми думата, нищо няма да им се размине.
181
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един човек, ако си е заложил главата в торбата, трябва да е неуязвим. Когато залагаш собственият си живот е лесно, но когато трябва да жертваш живота на близките си , моментално те прави уязвим. Предполагам ,че ЦРУ-то от години търси яростно близките му. Нищо чудно човека и затова да се разведе, за да спаси съпругата си.
180
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само Чък Норис има по-таен живот от Путин !
179
24
 
13
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Убедихте ме - Русия е най-демократичната държава , а путин е най-демократичният диктатор !!! Никога не трябва да се сменя един диктатор, защото е безсмислено - следващият диктатор ще е още по-демократичен, а демокрацията е лошо нещо !!! Путин е единственият , който може да управлява галактиката , а дъщерите му ще управляват вселената:))) Глупостта е смешна, но когато е облечена във власт е СТРАШНА !!! Ако Русия беше нормална демократична държава, светът щеше да е много по-приемлив !!!
178
5
 
28
 
! Отговори
Някой преди 9 години
*** ми е адски не симпатичен, обаче за това е прав неговото семейство си е негова работа.
177
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АНТИОВЦА---------О, боже
176
16
 
15
 
! Отговори
начо преди 9 години
демокрацията в русия се състои в това или да славиш путята или да мълчиш. колкото това,че китай и русия били демократични и нормални,мога само да се смея