Пулев: Кличко организира циркове, за да избяга от темата с допинга

Според Пулев отказа на Кличко да бъде проверяван означава, че световният шампион употребява забранени вещества

© Reuters

Според Пулев отказа на Кличко да бъде проверяван означава, че световният шампион употребява забранени вещества

Кубрат Пулев отново обвини Владимир Кличко в опит да избяга от допинг проверки преди двубоя помежду им на 6 септември в Хамбург. Според българския боксьор това показва, че световният шампион използва забранени стимуланти. 


Пулев смята, че скандалите между Кличко и бившия световен шампион Шанън Бригс са били дирижирани от украинеца, за да се измести фокуса от темпата с допинга.


Американецът първо опита да се сбие с Кличко на пресконференция през април, след което го предизвика и в ресторант в началото на този месец. От своя страна украинецът реши да увеличи охраната си заради Бригс. 




"Клоуни като Бригс единствено искат да бъдат забелязани и тичат след парите. Това е цирк, организиран от Кличко, който по този начин иска да отклони фокуса към някакви глупави скандали, а не към наистина важни неща като допинг контрола. Той все още не иска да го премине и това ме кара да вярвам, че той използва забранени стимуланти", заяви Пулев в интервю за World Boxing News.


33-годишният българин, който има 20 победи в 20 мача като професионалист, обяви, че непрекъснато е тестван за допинг. В същото време от щаба на Кличко категорично отказват подобни проверки. 


"Само в рамките на десет дни бях тестван с кръвни проби три пъти без предупреждение, а той ще направи тестове само след мача. Не мисля, че това е честно. Всички много добре знаем, че неговият брат Витали Кличко е бил хващан с допинг на олимпийски игри, така че Владимир трябва да премине същите тестове като мен. Правилата в бокса трябва да бъдат еднакви за всички", заяви Пулев. 


"Тук не става въпрос само за неговия имидж, а за имиджа на красив, уникален и важен спорт като бокса. Той трябва да премине през допинг тестове дори повече, защото е лицето на една антидопингова агенция с мото "Спорт без стимуланти", допълни българинът. 


Видимо нагласеният инцидент между Кличко и Бригс:


Всичко, което трябва да знаете за: