New Dacia Duster

Volvo Trucks пуска товарен автомобил, работещ на газ

Volvo Trucks пуска товарен автомобил, работещ на газ

Volvo Trucks пуска товарен автомобил, работещ на газ

Реклама Opel Stock
Volvo Trucks разширява гамата си модели в Европа с нова версия на Volvo FE, която работи изцяло на метан. Volvo FE CNG (компресиран природен газ) е разработен за операции, включващи кратки цикли на шофиране с повтарящи се потегляния и спирания, като сметосъбиране и локална дистрибуция. Той е оборудван с нов 9-литров двигател Euro 6 (работещ на газ), с технология, използваща запалителни свещи и с автоматична трансмисия.

„С Volvo FE CNG вече можем да предложим на компаниите, при които шофирането е до голяма степен в градска среда, товарен автомобил с много по-малко влияние върху околната среда. Множество градове по света търсят алтернативи на дизеловите товарни автомобили – например при сметосъбирането, за да си осигуриш договор, често се изисква да се използват възобновяеми горива“, казва Кристина Ериксон, бизнес мениджър Алтернативни силови линии, Volvo Trucks.

Метановият газ не изпуска миризма при горене и съдържа много ниски нива на опасни частици. Ако метанът е получен от биогаз т.е. на базата на органични материали, емисиите на въглероден диоксид са с до 70% по-ниски от тези на дизелов товарен автомобил. Volvo FE CNG се задвижва от чисто нов 9-литров двигател Euro 6 с технология, използваща запалителни свещи, който осигурява мощност 320 к.с. и въртящ момент 1356 Нм.

„Технологията, използваща запалителни свещи, е особено подходяща за цикли на шофиране, при които товарният автомобил се движи на къси разстояния с много потегляния и спирания“, обяснява Кристина Ериксон.

Благодарение на напълно автоматичната си трансмисия, товарният автомобил запазва отличната управляемост и производителност на конвенционалния Volvo FE. Също така автоматичната трансмисия осигурява по-бърза реакция на силовата линия.

„Метановият газ е горивото, което в дългосрочен план ще се превърне в устойчива алтернатива на дизела. В момента сме се съсредоточили върху съвместната работа с различни държавни органи и частни корпорации по изготвянето на съответни правила и създаването на подходящите предварителни условия за успешно развитие“, казва Ларс Мартенсон, директор по опазването на околната среда във Volvo Trucks.

Продажбите на новия Volvo FE CNG в Европа ще започнат през август, а серийното производство – в началото на 2015 г.

Факти за Volvo FE CNG:
4x2 (19 т), 6x2 (19,5 – 26 т) шаси-кабина
Двигател G9K, работещ на газ, 9-литров, Euro 6, с технология, използваща запалителни свещи, 320 к.с./1356 Нм
Напълно автоматична трансмисия
Дневна кабина
Система резервоари с обем до 160 м3 метанов газ
От двете страни на шасито са монтирани 2x4 или 2x3 резервоара за компресиран природен газ.

Факти за метановия газ:
Метанов газ е общото наименование за биогаз и природен газ с високо съдържание на метан. Природният газ е изкопаем продукт на възраст между 40 и 500 милиона години, който се извлича от дълбочините на земната кора.
Биогазът е подобен на природния газ, но е възобновяем и се образува при разлагане на органични вещества от бактерии в среда без кислород. Може да се получи например от смет и други органични отпадъци. Когато товарните автомобили работят с биогаз, емисиите на въглероден диоксид спадат с до 70% в сравнение с тези при използване на дизеловото гориво.

ххх

Volvo Trucks предлага цялостни транспортни решения за професионални и взискателни клиенти, като предлага пълна гама от средни до тежки товарни автомобили. Поддръжката на клиентите е осигурена чрез глобална мрежа от 2300 дилъри и сервизи в повече от 140 държави. Товарните автомобили от Volvo се сглобяват в 16 държави на различни континенти. През 2012 г. над 105 000 товарни автомобила Volvo бяха предадени на клиенти в целия свят. Volvo Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на товарни автомобили, автобуси, строително оборудване и, задвижващи системи за морско и промишлено приложение. Групата предлага решения за финансиране и сервизно обслужване. Работата на Volvo се базира на основните ценности на компанията: качество, сигурност и грижа за околната среда. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024