Skoda Monte Carlo

Собственикът на Saab търси партньори за да има бъдеще марката

Авг 20, 2014
Собственикът на Saab търси партньори за да има бъдеще марката

Собственикът на Saab търси партньори за да има бъдеще марката

Реклама Honda ZR-V
Собственикът на Saab - National Electric Vehicle Sweden (NEVS) обяви че води преговори с потенциални партньори за да възобнови автомобилното си производство и за да развива нови модели. NEVS беше принуден да спре производството си в Швеция през май заради недостиг на средства за разплащане с доставчиците, но миналата седмица отрече слуховете, че ще търси процедура за фалит.

"Нужна ни е кооперация за да осигурим дългосрочна финансова структура, което да ни помогне да разрешим най-близките си финансови предизвикателства" - сподели говорител на NEVS. Той допълни, че NEVS разговаря с потенциални инвеститори, но отказа да ги назове.

"Компанията не разполага с достатъчна ликвидност днес за да плати всичките си задължения, но активите ни са доста повече от задълженията. Не можем да кажем точно кога, но доставчиците ни ще си получат парите" - допълни говорителят на компанията.

NEVS е контролирана от National Modern Energy Holdings Ltd., чийто основател и основен собственик е бизнесменът от китайско-шведски произход Кай Йохан Жианг. Тя закупи Saab от датския производител на нишови спортни автомобили Spyker през септември 2012-а с намерение да възстанови марката, но с производство на електрически модели, насочени към пазара в Китай.

Производството на бензиновия модел 9-3 стартира година по-късно, но през този май компанията навлезе в труден финансов период и спря производството, което дотогава беше шест автомобила дневно. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mazda Toyota

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Апр 26, 2024