Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Квартирите във Варна се препълниха
Автор: Екип Varna24.bg 11:19 / 02.08.2014Коментари (3)914
© Impact Press Group
В разгара на сезона квартирите в Бургас и Варна свършиха. До 1 септември в двата морски града е изключено да се намери стая под наем в близост до морето, показа проверка. Единственото останало свободно са квартири в много стари сгради, където обаче малцина се осмеляват да отседнат.

Всяко лято във Варна започва масово изнасяне на варненци по вили и близки села, а освободените жилища в града се предлагат на добри цени на курортисти. Така хазяите си докарват допълнителен летен доход. В разгара на сезона обаче читавите квартири в морската столица вече са заети. Ако тук-там са останали някои свободни стаи, цените им се вдигат до нивото на хотелските стаи, жалват се неорганизираните летовници. Топофертите за нощувка в центъра на Варна са от 15 до 20 лева в стая с 2 легла, но бързо се изчерпват. Предлагат се нощувки в луксозно обзаведени стаи от апартаменти около хотел Черно море, на самия пъп на града и близо до Морската градина, плажа и морето, като се осигурява чисто спално бельо, хавлии и хигиенни материали.

Кухните са оборудвани, има климатици и най-важното - без хазяи е. Предложения на сходни цени има и за апартамент с 4 легла до Морското училище или в двустаен до Макдрайв. До Икономическия университет се предлага едностаен с 2 легла без хазяи и съквартиранти за 40 евро. Толкова е и стая за двама в апартамент в топцентъра на града. Има и оферти за 25 лева на легло в стаи за двама в апартамент по Ларгото.

Тези, които търсят тишина и спокойствие и по-луксозни условия за почивка и басейн, без да се налага да са в хотелската навалица по курортите, могат да се възползват от предложенията на вилите за гости край Варна. Така например във Виница се предлага луксозна стая за гости при минимум 2 нощувки за 80 евро, но семеен хотел в същия квартал разполага все още с конкурентните 2 свободни стаи за гости по 30 евро и 3 по 35 евро. В района Траката свободните стаи вървят от 20 до 70 евро.

Който и да остане без подслон в морската столица, може да потърси помощта на хостелите или квартирните бюра в града. Когато и те не могат да помогнат, да опитат ол-инклузива на бабите хазяйки, които чакат по цял ден закъсали клиенти пред жп гарата.

Бургас също става все по-желано място за лятото. Това досега не е било.

Досега Бургас беше по-скоро за разпределителен пункт към други отправни точки по морето, но вече има най-разнообразна база - малки хотели, квартири, хостели. Има и много културна програма, развлечения на плажа, безплатни чадъри и туристите предпочитат да остават тук.

В Бургас офертите варират от стаи с по 5 и с по 6 легла за общо 12 лева - без хазяи до апартаменти с 5 легла за 60 лева, а също и боксониери с 2 легла за по 250 лева. Тези предложения са за квартири близо до плажа.

Има предложения и за стаи в апартаменти с хазяи, които се рекламират като много толерантни - тези стаи са с по 3 легла за 15 лева стаята, гледка към морската градина или с 2 легла за 24 или 30 лева.

За да припечелят някой лев, бургазлии се свиват в една стая и са заделили къщите и апартаментите си за български туристи, стига да дойдат. Преобладаващите в града туристи са руснаци, които обаче са закупили собствени жилища като втори имот. В Поморие те вече са една трета от местното население.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.08.2014 г.
0
 
 
Много секс ще има в квартирите !
Aнонимен
на 02.08.2014 г.
на 02.08.2014 г.
+4
 
 
Ахтопол е почти празен
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: