Американци звънят в полицията след вчерашния срив на Facebook

Американци звънят в полицията след вчерашния срив на Facebook

© Dado Ruvic, Reuters

В случай, че някой все още търси доказателство за влиянието на Facebook върху живота на някои хора, вече може да бъде напълно убеден в това. След като вчера Facebook за кратко беше недостъпен за ограничен брой потребители, някои от тях потърсиха информация от полицията какво се случва.


"Facebook не е проблем на полицията, моля не ни се обаждайте да ни кажете, че не работи. Не знаем кога FB ще е онлайн", написа в Twitter сержант Бъртън Бринк, който е един от ръководителите на регионално полицейско управление в Лос Анджелис.





Съобщението му веднага предизвика голям интерес от изумени потребители на Twitter дали Бринк е сериозен или се шегува, съобщава местната телевизия KSLA 12. По-късно самият Бринк потвърди, че на телефона за спешни повиквания 911 са получени обаждания за срива на Facebook и чрез своя туит той е искал да ги преустанови.


В крайна сметка е имало проблем с управляващия софтуер на уеб услугите на Facebook, заявиха инженери на компанията в нейния специализиран форум за разработчици. Той е бил открит и решен сравнително бързо, като основна причина за забавянето на връщането на достъпа е било необходимото време за обновяване на всички елементи.


Всичко, което трябва да знаете за: