Заради отпускарския август МВР засилва контрола по пътищата

Освен шофьори ще се санкционират и пешеходци
30 юли 2014 19:09, Красимир Ангелов
25
Заради отпускарския август МВР засилва контрола по пътищата
Снимка: Булфото

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров разпореди на директорите на ГД „Охранителна полиция“, СДВР и областните дирекции да засилят контролната дейност по пътищата в страната, съобщават от МВР.

Активната контролна дейност цели по-добра ефективност при превенция на пътните инциденти и е насочена към безопасността на всички участници в движението, отчитат от вътрешното министерство.

Още по темата
В указанията на Светлозар Лазаров до директорите на ГД „Охранителна полиция“, СДВР и областните дирекции на МВР е разпоредено:

Да се определят места за контрол по автомагистрали, главни пътища І-ви и ІІ-ри клас, като бъдат предвидени активно присъствие на полицаи и да се извърши завишен контрол по основните направления за движение извън населените места в периода от 16.00 до 21.00 часа ежедневно.

Да се създаде организация за значително увеличаване на контролната дейност спрямо нарушителите на правилата за движение по пътищата, като при осъществяване на контрол да се извършва пълна и обстойна проверка както на водача, така и на техническото състояние на моторното превозно средство.

Освен това от МВР отчитат, че приоритетно ще се насочат полицейски сили за осигуряване на нормалното придвижване на гражданите по основната пътна мрежа.

На проблемни точки от пътната мрежа (пътни възли, кръстовища и пътни отсечки) ще се организира регулиране и подпомагане на движението, като при необходимост ще се привличат и допълнителни полицейски наряди, особено в дните и часовете с усилен трафик.

При проверките органите на реда ще проверяват и за ползването на обезопасителни колани, управление след употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, управление от неправоспособни водачи, техническа изправност на автомобилите, валидно сключена задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, преминат периодичен технически преглед, неплатени глоби и др.

Ежеседмично в дните петък и събота от 22.00 часа до 1.00 часа ще се планират специализирани полицейски операции, като се извършва контрол на всички преминаващи моторни превозни средства и се акцентира на местата в близост до питейни и увеселителни заведения в района, отчитат от МВР.

Мерки ще бъдат предприети и за изпълнението на правилата от страна на пешеходците -  ще се следи за пресичане извън определените за това места, неспазване на светлинните сигнали на светофарните уредби и др., както и неосигуряване на предимство на пешеходците от страна на водачите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
алкап преди 9 години
засилва МВР търбусите на служителите с кифтета та да моат си закачат палката на търбуха.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде наште ден година храни!!!!
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъмзи със стоппалката и със стегнати чепици чака зад храстите някой да залови.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛОША новина за племето до бъмзи, с купените книжки и странните кратуни
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не сте забравили,че от 60 екипа пътни полицаи, само един не взема подкупи, защото е от вътрешна сигурност.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МВР да отдели пари и да излъчва този месец по всички телевизии предаване за :1-Катастрофи записани от камери2-Случаи на влезли в затвора убили хора3-НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО!Разясняване на това какво е промил,градус,% и анкета колко хора правят разлика между тези неща!
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е па аз си карам на допустимото.То си пише до 0,5!Това са 5 ракии!Редко удрям по една две бири над разрешеното.
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ме дразнят куки,които спират по КАТ а не са катаджии!В смисъл спират без нарушение и питат:''Кво работиш?''Ако има нарушение и акция разбирам,но си превишават правата и не е добре ама ХИЧ!В чужбина никой не спира така като просяк колите!Само катаджии трябва да спират и то ако има нарушение!Писна ми от ВЪШКАРИ!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лятото ми се отваря апетита за шкембе чорба
11
4
 
8
 
! Отговори
Катаджия преди 9 години
Карайте културно, спазвайте правилата и няма да имате проблеми.
10
4
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
До 11Тия младежи са се пребили от простотия. Все ревете, че полицаите много. Не може след всеки *** да върви полицай и да го пази от собствената му простотия.
9
5
 
4
 
! Отговори
Ай сектир преди 9 години
До Ай честитоБе не са 70 000 -170 000 са- и всичките са катаджии ....ами като има лапнишарани които вярват на всякакви глупости и измислици е така ..да не говорим че от такива хора с примитивно мислене произлизат най големите некадърници по пътищата и като се обърне един ден каруцата пищят като изнасилени девици и първата им дума е къде е КАТ...
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дааааа...наближават отпуски и куките са отворили еееей такива ръце и ееей такива джобове, за да се пълнят с еееееей такива кинти$$$$$:))))
7
3
 
16
 
! Отговори
Ай честито преди 9 години
На снимката - кола-полицай,кола-полицай.....и как да има пари за увеличение на пенсии и заплати като тези 70 000 дембели ги изяват всеки месец за да си поддържат дебелите задни части и бирените кореми! После нямало пари в държавата , в цяла Европа и цял Свят няма толкова полицай на глава от населението а никаква работа не вършат!
6
2
 
11
 
! Отговори
Съд за вас преди 9 години
Поне да си го кажат ,че започват легален рекет и пълнене на касите!!!!! "Пълна провека на водача"...и какво ще му проверявате , колко пари има в джобовете ли, нещастници!!!
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли сила на света, която да накара тея рушветчии да не се крият като лалугери. Днес имаше скрити мишки на околовръстното преди светофараза младост 4 , точно срещу киното,голямо дрямане беше,почти три часа. И внимавайте,че сега използват сезонни укрития, вчера един изскочи от една купчина с дини край пътя.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се пълни бюджета това е ясно , трябва да има за Боко като дойде на власт за да строи зали , да разхожда Бистришките тигри по мачове и да ходят с Цвъки по екскурзии!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е те сега ще стане мазало,бързат за почивка а чичко милиционер ша ги дебне.
2
1
 
3
 
! Отговори
Beta преди 9 години
Smart na dzhigitite!!!
1
2
 
2
 
! Отговори
до онзи преди 9 години
значи ще правиш парата :-)