Мачът "Славия" - ЦСКА няма да бъде излъчен въпреки желанието на телевизията

"Славия" посреща ЦСКА в неделя в 18.00 часа

© LAP.bg

"Славия" посреща ЦСКА в неделя в 18.00 часа

Двубоят между "Славия" и ЦСКА няма да бъде излъчен в ефира, обявиха от Тв7. От телевизията са поискали промяна на предварително обявената програма, но им е било отказано.


"Фирмата държаща правата за излъчване ("Футбол Про Медиа") обаче не пожела промени в движение", заявиха от Тв7.


Първата среща, която ще бъде излъчена от третия кръг, е домакинството на "Левски" срещу "Локомотив" (София) в събота в 20.00 часа. В неделя в същия час в ефира влиза мачът между "Литекс" и "Берое".




Преди седмица от "Футбол Про Медиа" вдигнаха ултиматума си към Тв7. Телевизията беше заплашена, че ще загуби правото да предава двубоите от А група, ако не плати. Изпълнителният директор на "Футбол Про Медиа" Атанас Караиванов обясни, че ако мачовете останат на тъмно, ще се засилят съмненията за черно тото.


Новината съвпада по време с изказването на изпълнителния директор на ЦСКА Александър Тодоров, който изрази притесненията си, че отборът може да бъде ощетен в следващите мачове. "Спомняте си миналата година, когато победихме "Левски" с 3:0, веднага се организира наказателна акция срещу нас в мача с "Черно море" - визирам съдийството. Сега след втория кръг сме на първо място, а нашите основни конкуренти са на последните три места, много се притеснявам, тъй като те имат сериозни позиции във футболния съюз и респективно няма как да не влияят и върху съдиите", каза Тодоров, цитиран от "Лайвспорт". По думите му за червените честната игра е на първо място.