ЦСКА отново изживя кошмара "Мура" след нулево равенство със "Зимбру"

ЦСКА отпадна заради по-малко голове на чужд терен

© LAP.bg

ЦСКА отпадна заради по-малко голове на чужд терен

ЦСКА отпадна още във втория предварителен кръг на Лига Европа след много слаба игра и безлично нулево равенство при гостуването на молдовския "Зимбру".


Червените напускат турнира с общ резултат 1:1 и по-малко отбелязани голове на чужд терен, както се случи и преди две години срещу "Мура". 


Българският вицешампион остава без победа в европейските клубни турнири вече близо четири години, а дори четвъртият в крайното класиране на молдовското първенство се оказа непосилна задача. 




Играчите на ЦСКА показаха много слаб контрол при владението на топката, пълна неспособност да организират както постепенни атаки, така и бързи контраатаки, а успех не донесе и най-силната страна в играта на тима през миналия сезон - центрираният от статични положения. 


За целия мач отборът на Стойчо Младенов създаде едва три положения. Първите две бяха плод единствено на скоростта и индивидуалната техника на Тони Силва, но самият той провали третото. "Зимбру" също игра много посредствено, но успя да постигне целта си да не допусне попадение. 


Двата отбора започнаха нервно мача, като допускаха изключително много грешки, рядко правеха повече от три точни подавания, а нарушенията преобладаваха. Още преди да е изтекла 20-ата минута главният съдия Марко Фриц от Германия показа три жълти картона - Александру Времеа и Александру Дедов от "Зимбру" и на Пламен Крачунов от ЦСКА.


Първият точен удар в мача беше отправен от футболист на "Зимбру" едва в 16-ата минута. Дмитрий Климович стреля от далечно разстояние по диагонала от воле, но твърде слабо, за да затрудни Якуб Дивиш. Малко по-късно домакините разиграха добре в наказателното поле на ЦСКА, но удар на Александру Гросу беше блокиран. 


Първата сериозна възможност за гол се откри пред ЦСКА. Тони Силва проби на скорост и стреля по земя, но вратарят Денис Руси спаси. Отбитата топка попадна в Мартин Камбуров, но той се забави и опитът му за удар беше блокиран от защитник. 


В края на полувремето и "Зимбру" имаше две добри възможности. В 41-ата минута Гросу се измъкна от Александър Тунчев и стреля от малък ъгъл, но Дивиш спаси. Минута по-късно вратарят на ЦСКА отрази и силен изстрел в близкия ъгъл на Дедов. 


В началото на втората част ЦСКА загуби по елементарен начин топката и Алексеев се оказа на отлична позиция, но той се замота и след това беше блокиран. 


В 55-ата минута червените стигнаха до второто си добро положение за гол и в основата му отново беше Силва. Той проби отдясно и центрира добре към точката за изпълнение на дузпа, но влезлият като резерва Орелиен Йоахим стреля над вратата. 


Трябваше да минат, преди гостите да стигнат до нова възможност. Тя дойде след най-добрата атака в мача, преминала през Йоахим и Серджио Буш. Топката стигна до Тони Силва, но той реши да финтира защитник, вместо да стреля, и провали ситуацията. 


В 86-ата минута положението на ЦСКА се утежни, след като Еденилсон Бергонси получи изключително пресилен директен червен картон за удар без топка. 


Едва след като изтекоха добавените четири минути на редовното време червените осъществиха натиск, който доведе до няколко разбърквания в наказателното поле на домакините, но до удар към вратата така и не се стигна. 


По този начин червените за трети пореден път отпадат от Лига Европа още след първите си два мача. През миналия сезон те не участваха заради проблемите около смяната на собствеността, през 2012 г. бяха елиминирани в третия кръг от дебютанта "Мура" отново след равенства 1:1 и 0:0, а през 2012 г. загубиха в плейофния кръг от "Стяуа" с общ резултат 1:3. 

Ключови думи към статията: