Видео: "Г-н Грей сега ще ви приеме" - първият трейлър на "50 нюанса сиво"

Дълго рекламиран трейлър от дългоочакваната екранизация по "50 нюанса сиво" бе представен онлайн от "Фокус фийчърс" и веднага се превърна във водеща новина за повечето светски издания. Еротичната книга със същото заглавие на британската писателка И. Ел. Джеймс стана феномен на световния пазар и задмина по приходи дори книгите за Хари Потър във Великобритания.


За разлика от тийзъра, пуснат от певицата Бионсе по-рано през седмицата, това видео показва главните герои Крисчън Грей и Анастейша Стийл за пръв път в лице - и в действие. Стийл (дъщерята на Мелани Грифит Дакота Джонсън) поема ангажимент от своя приятелка да интервюира младия и властен бизнес магнат Крисчън Грей за колежанския вестник. Срещата им, както е видно и от трейлъра, обаче е начало на особена и изпълнена с риск връзка, което обещава да заведе Анастейша до по-мрачните кътчета на човешката сексуалност. 


Малко след излизането на трейлъра в "Тайм" се появи коментар на актрисата Дакота Джонсън, в който тя сподели, че не би искала родителите й да проверяват таланта й като актриса точно в този филм. "Ако те правеха филма, нямаше да искам да видя точно това", казва тя в телевизионно интервю по-рано днес и допълва: "Не е като романтична ситуация, а по-скоро е техническа и с хореография - нещо като задача."




Рекламната кампания на филма върви под мотото "Г-н Грей сега ще ви приеме", а музиката към видеото, както се очакваше, е версия на хита на Бионсе Dangerously in Love ("Опасно влюбена"). 


Книгата беше посрещната със смесени и предимно негативни отзиви от критиката, от феминисти, както и от хората, практикуващи екстремен секс, според които "50 нюанса сиво" изгражда клиширан, нереалистичен и дори в някои случаи опасно заблуждаващ образ на техните отношения. Това не пречи на милионите й почитатели да очакват с нетърпение филма, чиято премиера е насрочена за 13 февруари 2015 г. - точно преди деня на Свети Валентин.