Франк Лампард последва Давид Вия в новия клуб "Ню Йорк сити"

За тринадесет сезона той изигра 648 мача и вкара 211 гола с екипа на "Челси"

© Reuters

За тринадесет сезона той изигра 648 мача и вкара 211 гола с екипа на "Челси"

Английският полузащитник Франк Лампард е второто голямо име, което подписа с новосформирания футболен клуб "Ню Йорк сити".  


Клубът е съвместен проект на английския шампион "Манчестър сити" и бейзболния "Ню Йорк янкис", като ще започне участието си в Мейджър лийг сокър (МЛС) през 2015 г.


Преди Лампард към "Ню Йорк сити" се присъедини голмайстор номер 1 в историята на испанския национален отбор Давид Вия. 




Лампард подписа днес двегодишен договор. Той преминава със свободен трансфер, след като контрактът му с "Челси" не беше подновен.


"Челси" завинаги ще остане в моето сърце, но сега е време за ново предизвикателство. Изминаха тринадесет години и мога с гордост да се обърна назад, но мисля, че сега е правилният момент да продължа напред и за мен, и за "Челси", заяви Лампард. 


"В "Ню Йорк сити" виждам един дългосрочен план за голям проект и искам да бъде част от него. Искам да продължа да тествам себе си и да бъда лидер както на терена, така и извън него", добави английският национал. 


Лампард беше привлечен в "Челси" от "Уест хем" срещу 11 млн. паунда през 2001 г. За тринадесет сезона той изигра 648 мача и вкара 211 гола с екипа на сините. Полузащитникът стана най-резултатният играч в историята на клуба и е трети по брой мачове.  


За разлика от Давид Вия, който ще довърши годината под наем в австралийския "Мелбърн сити", 36-годишният Лампард все още не е наясно къде ще се състезава, докато започне следващият сезон в МЛС.