Украинският премиер Яценюк подаде оставка

Управляващата коалиция се разпадна
Обновена: 24 юли 2014 21:48 | 24 юли 2014 19:05, Веселина Йорданова
276
 Украинският премиер Яценюк подаде оставка
Арсений Яценюк. Снимка: Ройтерс

Украинският премиер Арсений Яценюк обяви днес пред парламента, че подава оставка, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Още по темата
"Подавам оставка заради разпадането на управляващата коалиция след напускането на две партии от нея и блокирането на инициативите на правителството", каза Яценюк пред депутатите във Върховната рада.

Оставката на украинския премиер автоматично означава и оставка на правителството, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Яценюк разкритикува политиците, че не са приели редица важни закони, например за енергетиката и за бюджета, с цел финансиране на армията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: УкрайнаАрсений Яценюк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поц :)
200
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименГлупак.Научисе да пишеш .Евреин ,не еврей.
199
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ам Гъл подал оставка, да идва следващия ***...
198
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яйценюк и другите свършиха работата, за която им платиха и вече могат да си ходят, да му мисли населението на Украйна (умишлено не казвам народа)!
197
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката виждате злобен еврей!
196
0
 
23
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Едно време имаше един филм - "Взимай парите и бягяй"Горките украинци - как ги врътнаха.
195
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 245:А то пък Русия щото много ги обича украинците, затва ги е морила от глад, ама толкова, че 5 милиона да умрат (доказано, записано в историята, признато от света).И щото Русия много обича другите народи, затва ги претопява. Русия едно време защо е била в Афганистан? Ами много просто - правила е същото, каквото са правили и агличаните там преди време и каквото САЩ направиха последни! Така че Русия е не по-добра от САЩ. Едни и същи *** са. Ама само против САЩ ревете - двойни стандарти!
194
0
 
20
 
! Отговори
free_slave преди 9 години
Ало ДНЕС, защо още не сте написали новината за новия "технически" премиер. Демократът и борецът за права на човека Владимир Гройсман. Вече цяла Украйна, без жалката шайка и олигархията, настръхва. Без преувеличение имаме си БГ аналог - Делян Пеевски. Ще бъде първия премиер без висше образование. Ликуй "свободна" Украйна.Който каквото сам си направи никой не можа да му го направи!Хайде ДНЕС, не ви ли дадоха командата вече, че може да пуснете една кратка статийка за това!
193
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ко стана веее Яценюк? Нали Обамни и МакКейн ти бяха сол-***... нали мнооо та обичаха и мнооо та уважаваха а ся подаваш остаФка.
192
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До "мислете"А държавите които едно време по една или друга причина (искайки или не искайки) бяха забъркани в соц. лагера, нещо хубаво видяли ли са от Русия? Глад (5 милиона украйнци умрели през Голодомора), мизерия, убийства, празни магазини, работиш каквото ти кажат вместо каквото умееш най-добре, 20 години чакаш за Лада,не можеш да излизаш от областта, не можеш да пътуваш, информационно затъмнение (дори при аварии като Чернобил) и какви ли не още гадости.А помниш ли Запада в онези години?
191
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ви пожелавам утре вие да се молите за свободата си и някой да ви нарича фашисти. Как може на едни обикновени хора, като всички нас, да им се слага името фашисти? Безобразие!Бях в Украйна, в Киев, видях млади и красиви хора, добри, спретнати, изгладени, възпитани. Тези хора ли са фашисти? Та вие сте много по-лоши от тях! Тук по улиците на София, Пловдив, Варна не виждам толкова много доброта, любов и отзивчивост, колкото видях там.Ако това е фашизъм, значи искам да съм фашист!
190
0
 
36
 
! Отговори
мислете преди 9 години
Идва края,всеки който се е забъркал с САЩ си плаща жестоко,гледайте Ирак,Либия,Афганистан и пр. и мислете с кой се съюзявайте........
189
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега е ред на Порошенко да се съвземе и да последва примера, иначе историята не прощава. Но изскренно казано мисля че е твърде късно вече за прошка.
188
1
 
41
 
! Отговори
Оставката преди 9 години
Икономическата и финансова разруха; загубите по бойните полета напоследък ( убити, ранени, 30 процента дезертиращи); разкриваща се истина за свалянето на Боинга от Украинските въоръжени сили, независимо от Щатската дипломатическа защита; излизането на редица партии от Правителството, оглед изборите през есента; това кара Яценюк да подаде оставка, оправдавайки се че няма парламентарна подръжка. Предстоят парламентарни избори, всяка партия се стреми да се оттърси от Карпатските фашисти..
187
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя украински видя дебелия край и след като свалиха самолета ,реши да се покрие!!
186
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този *** най после се проуми и си отиде, може и тримата американски сенатори да са го посетили. За жалост друг по лош ще дойде.
185
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до маойрски 231/2Хубаво говориш но няма да стане,равенсто,братство,мир и просперитет това го има само в религиите.Човечеството от как свят светува все за това се бори и мечтае ,но накрая не се получава а живота си тече и трябва да се трудим за да оцелеем.
184
1
 
10
 
! Отговори
майорски преди 9 години
Едно подобно общество би имало съвсем друг вид ...просперитет в името на постигнатото за обществото ....звучи много комунистически ...но това само може да замени съвременният консумативен образец...който премина апогея си през 10-те на 21 век ...ресурсите се оказаха ограничени ....и на съвремения сват му трябва нова идеология ...как ще стане ???? Трудно ..но все някак си ...в бъдеще преди да се направи някакъв грандиозен проект ще се мисли мнооого...айде лека ..че май се увлякох..
183
1
 
6
 
! Отговори
майорски преди 9 години
особенно когато ресурсите са ограничени ...70-те 80-те и 90-те ...това не бе проблем ...сега обаче е огромен проблем ...системата трябва да бъде заменнена от друга ...когато човек има други идеали ...кауза ...дали за страната ...дали за цел и идея ...но това би трябвало да е стремежа на новото общество ..и точно там са силни Русия ..атка беше при комунизма, при тях духовното е било винаги над материялното ...жертви в името на бъдещето ...
182
0
 
22
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До Вирджиния i 228Храна има за всички .....просто по богатите наций трябва да се разделят с някои удобства с който са свиканали ...и по принцип не са им необходими ....в Европа разхичението на храна е огромно...хората дават огромни пари за ...екскурзий/почивки/коли и електроника ...дори не се употребяват нещата пълноценно ....всеки 4-5 години нов телевизор ..всеки 2-3 ново хенди...всеки 5-7 нова кола ..кнсумативната система която е създадена от западния свят прогресира ..за сега...но е обречена