Lasurit

Купето Honda NSX във финални тестове

Купето Honda NSX във финални тестове

Купето Honda NSX във финални тестове

Реклама Skoda Stock
Възродената легенда - новото спортноо купе Honda NSX, е почти напълно готово за производство. Японците правят последните настройки и нанасят последните щрихи в облика на колата, преди да представят серийния й вариант тази година и да го пуснат в прлоизводство в началото на следващата.

За това свидетелстват и най-новите снимки на прототипа, хванат по време на тестове в Нюрбургринг по време на заключителните настройки по него. Новото и тъй дълго очаквано спортно купе на Honda беше показвано многократно под вида на миналогодишните концептуални разработки Acura NSX и NSX Concept-GT. Серийният вариант изглежда под камуфлажа почти напълно като тях.

Представителите на Honda вече потвърдиха, че моделът Honda/Acura NSX ще бъде качен на конвейера в Охайо, Щатите от следващата година. Фирмата обещава "възбуда като от модела на Ferrari 458, но с цената на Porsche 911". Споделя се, че освен тези два модела "референтни" автомобили при създаването на спортното японско купе са били още Nissan GT-R, Audi R8 и McLaren MP4-12C.

Подтвърждава се и информацията, че Honda NSX ще има хибридна, пълноприводна трансмисия SH-AWD, включваща бензинов мотор V6 с мощност около 400 к.с., задвижващ задната ос, и два електромотора отпред за предните колела. И още нещо много интересно - налице е и четвърти тягов електромотор, интегриран в преселективния седемстепенен "робот" със сдвоен съединител. Японците не отричат и евентуална версия кабриолет, която може да се появи през 2017-а година. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Audi

Новите Audi A3 и A3 Allstreet - видео

Апр 26, 2024