Случаят "Зелов" няма да донесе негативи на община Плевен!

Кметът Стойков назначи експерт на мястото на арестувания си заместник
21
Случаят "Зелов" няма да донесе негативи на община Плевен!
Сградата на общината. Снимка: БулФото

Арестът на зам.-кмета по финансите Алексей Зелов няма да нанесе негативи в работата на общината, смята кметът на Плевен проф. Димитър Стойков, който прекрати отпуската си, за да участва в днешното заседание на Общинския съвет.

Стойков смята и че случаят няма да се отрази на финансовото състояние на общината.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, при съвместна акция на ДАНС и прокуратурата в общината във вторник Зелов беше арестуван с подкуп, а вчера беше привлечен като обвиняем.

Според плевенския кмет разследването срещу Зелов нямало да даде последствия и при изпълнението на европейските проекти, по които общината работи, предаде БТА.

Димитър Стойков информира общинските съветници, че е определил функциите на Зелов да бъдат поети от финансиста Евгени Генов, който е от общинската дирекция за финансов контрол.

Десният общински съветник Георг Спартански припомни, че отдавна е поставил проблема, че като чужд гражданин Зелов незаконосъобразно е изпълнявал функциите на заместник-кмет и временен кмет в отсъствието на Стойков през двегодишен период.

Проф. Стойков отговори, че според юристите в общината нямало нарушение на закона при назначението на Зелов, който е руски гражданин със статут на постоянно пребиваващ чужденец у нас.

Общинският съветник Пенчо Карагьозов от групата на БСП заяви, че кметът и ГЕРБ трябва да поемат ясно политическата отговорност за "скандалния случай със Зелов", "който е нанесъл петно на Плевен и общината с трайни последици в бъдещето". Това ще се отрази на интереса на бизнеса към града, смята Карагьозов.

По-късно днес по време на заседанието на Общинския съвет се очаква групите в него да излязат с декларации във връзка с проверката на ДАНС в общината и ареста на заместник-кмета Зелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
Хаха, сянка, как да не е сянка, като управляваше Плевен 20 г. като феодал. Наложи се да отида да работя в София и да живея по квартири, защото нямаше работа, изгони всички млади хора Зеленогорски от града, нямаше никаква работа, само вземаше подкупи и се срещаше със съмнителни личности. Освен това чувах, че е и гей. не знам колко е вярно, но не ме и интересува. надявам се силно Зеленогорски да е минало за Плевен. Много лош стопанин на града, най-лошия
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ред е на Зеленогорски - ето защо - всички знаят, че от 2000 до 2010 г. когато по времето на Зеленогорски 20 хил. човека напуснаха Плевен и доста умряха от глад и наркотици, дрога се продаваше точно пред Община Плевен. Дрогата се държи, казват, от Куката, който бе приятел с племенника на Зеленогорски калин Кмета и бе съдружник на зеленогорски при продажба на земята на Била на Сторгозия. Правете си изводите.
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече 2,5г сянката на Зеленогорски ви преследва и не защото е съсипал Плевен, а защото сте платени *** на властолюбиви самозванци!
15
1
 
0
 
! Отговори
посетител преди 9 години
Пълни глупости!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сготвиха зам кметчето, защото не пусна Лафка на Делян Пеевски в Плевен
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кмета е уважаван лекар, а Зеленогорски - крадец без професия
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зеленогорски съсипа Плевен
11
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по-добър кмет Плевен не е имал от 20 г. да е жив и здрав доктора
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така е, по времето на Зеленогорски нямаше припарване до Общината, ни от журналисти, ни от граждани, всичко беше при пълно затъмнение. В града нищо не се случваше, а той и кликата му само богатееха. Професорът е цвете в сравнение със Зеленогорски. не съм от ГЕРБ, така че не ме плюйте, аз гледам хората и кой каква работа върши и професора ми харесва
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Професора е най-добрият коремен хирург в Северна България,м неведнъж се е налагало да прави и нощем сложни операции. На мен лично ми спаси живота. Много направи за града, десетки милиони се изляха в този град. Затова тази атака е много гадна и жалка. Той не е виновен, той е работар, не е политик. на нас не ни трябват хлевоусти политици, а хора, които работят. Той вдигна на крака Плевен след комата, в която го остави оня изедник зеленогорски, който даже не пускаше журналисти в Общината, все едно
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
потърсете политическа отговорност на хората , съсипали Плевен - Найден Зеленогорски и дясната му ръка Георг Спартански. те се подиграват в Плевен с Радан Кънев и го наричат рамадан Кунев, както точно го нарича новия им началник - Бареков. А Радан сигурно дори не знае.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това на Делян Пеевски хората, в Плевен това са хората на "реформатора" Зеленогорски, ако не знаете, сте големи мършички, но Зеленогорски, разсипника на Плевен, никога няма да бъде вече кмет. Публична тайна е , че всички подкупи минават през зеленогорски и стотици плевенски фирми с години бяха рекетирани от Зеленогорски. Аз съм потърпевша. Този сега го оправиха набързо пак по своя си начин, а зеленогорски вече е човек на ДПС 2 - партията на Пеевски и Бареков.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кметът Стойков назначи експерт на мястото на арестувания си заместникДручко си е да краде експерт, а не някакъв аматьор
5
4
 
14
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Професор Стойков се бори срещу корупцията в община Плевен, така както Хитлер се е борил за правата и свободите на евреите!!!!!
4
2
 
10
 
! Отговори
ГРОБ=МАФИЯ!!! преди 9 години
Този професор е за незабано изхвърляне също,защото е обикновен НАРУШИТЕЛ НА ЗАКОНИТЕ НА Република България!
3
2
 
15
 
! Отговори
Тодоров преди 9 години
До 1- поне слушайте телевизионните новини.Щяхте да знаете, че този зам.кмет си го е довел герберския кмет. Къде ти тук Станишев,Сидеров, че даже и Путин.Или просто по герберски-дай да хулим сегашните.Само, че той сегашният кмет си е ваш негодник от ГЕРБ. И освен, че е кмет ходи на работа/прави операции/ във ВМИ, т.е. и от там парички.
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво прай тоя *** в Плевен? Има ли опознавателни знаци или подготвя окупиране за южен паток?
1
14
 
6
 
! Отговори
ruskijj преди 9 години
Толкова ли в Плевен няма образовани българи, та веднага дошлия русский гражданин Евгениевич стана БАШ ЗАМ.КМЕТ в Общината!!?? като че е 1960, когато на всички руснаци в България се намираха най-хубавите работни места! Ех, Ех, Станишев, ех, ех, Сидеро, ех, Догна! Да се "усвоявают' европарички, а опорните точки- на Путин! И мислите, че никой не разбира???