Европейски сайт ни помага при избора на партия

С тест определя идеологическото ни сходство
Обновена: 24 апр 2014 12:55 | 24 апр 2014 12:06,
34
Европейски сайт ни помага при избора на партия
Снимка: Reuters

Европейският университетски институт и Центърът за перспективни изследвания "Робер Шумaн" създадоха сайт, който би помогнал на всеки европейски гражданин да определи за коя партия да гласува на предстоящите избори за Европейския парламент.

Сайтът euandi (ЕС и аз) предлага на посетителите си 30 твърдения, свързани с основни сфери от политическата и икономическата сфера. Включени са и актуални твърдения около миграцията, абортите и евтаназията.

Всяко от тях има по четири възможни отговора, които съответстват на определена степен на съгласие („напълно съгласен“, „съгласен“, „неутрален“, „несъгласен“ и „напълно несъгласен“).

След като се съгласите или отхвърлите всяко от твърденията, ще трябва да определите кои теми са важни и кои маловажни за вас. Накрая ще трябва да определите по скалата от 1 до 10 доколко е вероятно да гласувате за определена партия.

Българските партии, включени в теста, са ГЕРБ, БСП, ДПС, "Атака", НФСБ, Реформаторският блок, "България без цензура" и АБВ.

Накрая сайтът представя във формата на диаграма съответствието между избирателя и съответната партия.

Всеки потребител може да направи теста не само за България. Той е достъпен и на английски освен на официалния език в съответната държава. Във всеки тест има и по един регионален въпрос.

В българския вариант той е свързан с протестите срещу кабинета, в датския – за членството на държавата в ЕС, а в румънския – за корупцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: партиятестевровот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОЧТИ ВСИЧКИ ПАРТИЙ НЯМАТ МНЕНИЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС НО ЗА СМЕТКА НА ТЯХ АЗ ИМАМ ТвърдениеЕвтаназията трябва да бъде легализиранаТвоя отговорНапълно съгласенОтговор на политическата партияБез мнение
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1.ТвърдениеТрябва да се ограничи правото на вето на държавите членки на ЕСТвоя отговорНапълно несъгласенОтговор на политическата партияНеутраленНАЙ СТРАНОТО БЕШЕ ВЪПРОСА ЗА ЮЖЕН ПОТОК-- България трябва да продължи да подкрепя проекта Южен поток, дори ако това отслаби връзките с БрюкселТвоя отговорНапълно съгласенОтговор на политическата партияСъгласенЗНАЧИ ЧЕ СРЕЩУ ЮЖЕН ПОТОК СЕ ЗАСЯГАТ ДРУГИ ИНТЕРЕСИ И НЕ НА ГЕРБ.
24
1
 
0
 
! Отговори
Аз и Герб преди 9 години
1.Ограниченията на личната неприкосновеност в интернет трябва да бъдат приети с оглед на обществената сигурност.Твоя отговорНапълно несъгласенОтговор на политическата партияСъгласен2.ТвърдениеКриминалните престъпници трябва да се наказват по-суровоТвоя отговорНапълно съгласенОтговор на политическата партияБез мнение
23
1
 
0
 
! Отговори
Аз и Герб преди 9 години
1.Личните приходи от банкови операции и търговия на фондовата борса трябва да бъдат облагани с по-високи данъциТвоя отговорНапълно съгласенОтговор на политическата партияНесъгласен2.Политиката за насърчаване на възобновяеми енергийни източници (слънчеви, вятърни и т.н.) трябва да се поддържа, дори ако това доведе до по-високи цени на енергиятаТвоя отговорНапълно несъгласенОтговор на политическата партияНапълно съгласен
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имигранти от ЕС, които работят или пребивават в България, трябва да имат по-труден достъп до социални помощи, отколкото българските гражданиТвоя отговорНапълно съгласенОтговор на политическата партияБез мнение2.Имигрантите от страни извън Европа трябва да се задължат да приемат нашата култура и ценностиТвоя отговорНапълно съгласенОтговор на политическата партияНеутрален3.ТвърдениеТрябва да се даде правомощие на ЕС да събира собствени данъциТвоя отговорНапълно несъгласенОтговор на политич
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сравнявайки мойте отговори с тези на Герб ми прави впечатление че Герб дава неутрални отговори на много важни за страната въпроси защитавайки Зелената енергия и други такива от които има интерес самата партия За това ще Гласувам за друга партия жалко че бедните хорица в България се оставят да ги Манипулират точно такива Партий
20
1
 
2
 
! Отговори
ми4 преди 9 години
При мене всичко излезе правилно и само потвърдиха моето решение !на дъното са тройката управляващи в компанията на Бюрека :):):)
19
3
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До varg, Отдавна си ми ясен и поради тази причина те считам за ***, теста само го потвърждава. Бягай да гласуваш за Сидеров, че на такива като тебе се надява, за да ходи следващата зима на Малдивите с Гаджева.Иначе теста е гола вода, по повечето теми за партиите няма мнение, защото се базира само на публикации в пресата, които в повечето случаи са чист популизъм.
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АНТИМУТРААз каквото и да избирах винаги ДПС бяха на първо или второ място :) пълен майтап
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е някакъв скапан софтуер - като кликна на България ми подава на първо място ББЦ и след това със същите точки БСП. Не разбирам защо не са на един ред. Разбирам обаче, защо посочват ББЦ на първо място - Бюреков обещава всичко, само и само да се добере до евродепутатска заплата... Така и Пеевски (да се докажел като професионалист), Баневата булка (да си купи нов "Майбах"), Сидеровата дружина, Станишевите и Бойковите юнаци и пр. Не знам кое е по-добро - да грабнем бюлетините или снайперите...
16
5
 
1
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Тия изброените партии до една са създадени от ДС ! Всички чакат еврейските подаяния и до една вкл НДСВ и РЗС са за закопаване .
15
7
 
4
 
! Отговори
Г. преди 9 години
Пълна манипулация! Само защото написах, че трябва да се ограничи потока бежанци, ме изкара, че съм Атакист или НФСБ. Глупости, глупости!
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никаква полза от тоя ЕС. Даже англичаните мразят българите повече от ***, ромите и китайците и си оставаме хора втора ръка за черна работа или проституция.
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ КАКТО ВИНАГИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 24 ГОДИНИ НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ ИМ ПУСКАМ НА ВСИЧКИ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ ДЕБЕЛИИЯТ С КОТЕШКАТА ГЛАВА. А ПЪК ОВЦЕТЕ ДА ГЛАСУВАТ ПАК ТАКА КАКТО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 24 ГОДИНИ. И ЩЕ ЖИВУРКАТ НА Х.Я НА ТАРИКАТЧЕТАТА. ЧЕСТИТО.
12
3
 
6
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Европейската МАТРИЦА е порочна - ето сега как манипулира избирателите.
11
3
 
9
 
! Отговори
Европото преди 9 години
"Европейски сайт ни помага при избора на партия"Ако искат и да пуснат бюлетината вместо нас???Дотам се стигна с ЕС и налагането им на нас на политиката им.Българските депутати са до един родоотстъпници.
10
1
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Когато има български сайтове и български медии.А такива няма!Има чужди медии на български език!
9
4
 
13
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
МЕН МЕ ИЗКАРА, ЧЕ НАЙ-ДОБРЕ ДА СЪМ ОТ ДПС!!!!!!!!НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО НАПЪЛНО ИЗМИСЛЕНО Е!!!!НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ДПС!!!!!
8
7
 
4
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
А кога ще се направят сайтове за борба с русофилията и българофобията у нас не знам.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и ЕС уж е демократична структура...значи ако отговоря, че съм привърженик на демокрацията, според теста ще съм привърженик на ЕС. Или ако отговоря, че съм против корпорациите и поддържам работническата класа, ще съм поддръжник на БСП - клон на корпоративната мафия като всяка друга партия? Скрийте се