В Русе показват възможностите за нисковъглероден транспорт

Роудшоу за отворени към новостите малки и средни предприятия в сферата на транспорта ще се проведе в Русе в средата на май. Това съобщиха от Русенската търговско-индустриална камара. Домакин на събитието ще бъде местният университет. Демонстрацията ще е единствена на територията на България.


Предприемачите от транспортния сектор на 16 май ще могат да видят възможностите и потенциала на нисковъглеродния интелигентен транспорт и неговите приложения за всички видове превозни средства.Те ще получат информация за възможностите за малки и средни предприятия да се възползват от европейско финансиране в посока научно-развойна дейност, крайно комерсиализиране и реализация на иновативни продукти и услуги.


Роудшоуто е насочено към всички европейски малки и средни предприятия, които желаят да научат повече за възможностите, предлагани от INTRASME - проект, осъществяван с финансовата помощ на Европейската комисия. Основната цел на събитието е да се създадат връзки и партньорства между различни представители на производствената верига от цяла Европа, които развиват или желаят да развиват своята дейност в посока нисковъглеродената и интелигентна мобилност.





По време на събитието българските участници се ще поучат от опита на полски, британски, италиански и румънски малки и средни предприятия. Партньори по проекта са Университетът в Ковънтри — Обединеното кралство, ЕBN — Белгия, Техническият университет във Варшава, RSE — Италия, IDTechEx Ltd — Обединеното кралство, Интерактивни изцяло електрически превозни средства (IFEVS) -  Италия, MIRA Ltd. — Обединеното кралство,  Innovation Bridge Consulting (IBC) — Обединеното кралство. Асоцииран партньор е Русенската търговско-индустриална камара.


Всичко, което трябва да знаете за: