Украинската армия отби атака край Артьомовск

Един войник е ранен
Обновена: 24 апр 2014 12:55 | 24 апр 2014 11:25, Елка Василева
61
Украинската армия отби атака край Артьомовск
Снимка: архив, Reuters

Украинските власти съобщиха, че един войник е ранен през изминалата нощ при щурм на сепаратисти срещу военна база в град Артьомовск, близо до проруския бастион Славянск, предаде Франс прес.

Близо 100 нападатели "откриха огън с автомати и картечници, използваха и гранати", посочи в комюнике министерството на отбраната, уточнявайки, че животът на ранения не е в опасност.

"Нападателите бяха отблъснати и претърпяха значителни загуби", заяви украинският и.д. президент Олександър Турчинов.

Според вътрешното министерство атаката на сепаратистите, чиято цел била да се сдобият с оръжие, е била ръководена "от руски военен".

По данни на Ройтерс нападателите били около 70. Агенцията цитира съобщение на вътрешния министър Арсен Аваков във Facebook, според което нападателите били водени от руски войници.

Аваков казва също, че след стълкновения, при които са били ранени петима души, украинските сили на реда са си върнали контрола над кметството на град Мариупол - пристанище в Югоизточна Украйна с близо 500 000 жители. Кметството беше окупирано от сепаратисти от 13 април.

Милицията в Мариупол посочи в изявление, че е предприела действия към 3 часа тази сутрин, след като забелязала група от тридесетина мъже, въоръжени с бейзболни бухалки, да се опитва да проникне в сградата и да я освободи.

Избухнаха сблъсъци и силите на реда се намесиха. Петима души са ранени, обясни милицията.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
0
 
! Отговори
за турчинов преди 9 години
манията за величие пречи за налагане на общочовешките ценности на което трябва да се противодейства адекватно
39
4
 
1
 
! Отговори
Прфи преди 9 години
*** е решил да вземе половината Украйна, още преди години. Чакат го само да нападне официално, не с зелени човечета и тогава вече, ще става каквато ще става. Никой не може да му въздейства те това го мислят отдавна и са го разчели. Баба Ванга дано не излезе прав, за Сатаната, Путин има ракета с такова име. Дано света да се е подготвил.
38
4
 
1
 
! Отговори
атака преди 9 години
Браво, Турчинов! И по-твърдо, те тия мужици от цивилизовани преговори не разбират.
37
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що публикувате партенките на Турчинов ?
36
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 41Кога ще взривят каскада Арда да ви гледам сеира по телевизията.
35
14
 
12
 
! Отговори
t-rex преди 9 години
Харесвам Русия и руснаците, даже симпатизирах и на Путин първите му мандати като президент. Но в последно време това което прави прилича на фашизъм.
34
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците няма да се примирят лесно. Путин сбърка с Украйна, това не е Афганистан.Все пак украинците да си избират - украински олигарси, руски олигарси, западни компании и богаташи или те самите да си разпределят справедливо благата.
33
9
 
10
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До Анти КГБ"До Българин, сепаратистите в Източна Украйна не се местни!"Така си говорят по западнитем едии, но няма никакви доказателства за това и това си остава само едно твърдение на Запада и правителството в Украйна. И не са "сепаратисти" както твърди Запада, а украйнски граждани, които са против управлението на Турчинов,Яценюк,Тимошенко и Кличко. В този коментар не пиша за водещите ги,а за тези които ги следват.А те не биха следвали някой анонимен руски воиник запознал се с тях преди дни
32
16
 
14
 
! Отговори
void преди 9 години
Яко! Украинците искат да се измъкнат от хватката на Русия, Путин не иска да ги пусне за да не изгуби контрола над транзитния газ за Европа и базите си на Кримския полуостров както и заради перспективата Украйна да влезе в НАТО. И разбира се протяга червената си ръка и си взема каквото си иска. В резултат - хората там се избиват, а тук пак четем как "за всичко са виновни САЩ". Без майтап, тва е мега яко да си българин - роден с опорни точки и проруски инстинкти !!!
31
8
 
12
 
! Отговори
d преди 9 години
Чудна работа-когато стрелящите не са "от нашите",разбирай-"удобните" са терористи, а когато са борци за демокрация ,нищо ,че се кичат със свастики и искат да убиват...Кога не ни се казва истината, и до кога ще има две истини?!Горкия българин-все някой му трябва да му казва как и какво да мисли,какво да разбира!!!Е, за то сме на туй дередже! Жалко!
30
12
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
Отиди в Магадан...както пееше Висоцки, щом толкова ти харесва Русия на ***.....
29
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Основното занимание на руснаците от векове е да превземат териториите на своите "братя-славяни" и да ги потискат брутално!
28
12
 
6
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Явно другаря Борисов се е върнал от Азия с куп пари и е платил на мат'реала си ;)
27
12
 
6
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Бреййй тез "напраяли раота"-атакуващите били със забрадки и за камуфлаж носели храна и вода на децата си,служещи по задължение на П*ТЕ на *** и педроатлантическите ценности за пари естествено
26
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никъде тероризмът не е успял няма и руските терористи да успеят в Украйна.
25
10
 
15
 
! Отговори
Европеец преди 9 години
Русия се превърна в организирана престъпна групировка от световен мащаб и българските предатели-русофили защитават престъпници които вилнея чужда държава.
24
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да се спре кремълското джудже...Нека цял свят види що за *** е това нещо Русия...До вчера наричаха Украйна братска, днес я превземат.
23
9
 
16
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
БРАВО!!!!!!!!! НЕ СЕ ДАВАЙТЕ НА КОМУНИСТИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Избивайте руската *** по свещенните украински земи! Който искат нека заминава за *** Русия!
21
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дъщерята на Путин живее в Холандия. Явно е еврогей, така де, евролесбийка.

Спонсорирани публикации