"Реал" (Мадрид) взе минимален аванс в сблъсъка с "Байерн"

Карим Бензема отбеляза единственото попадение в двубоя

© Reuters

Карим Бензема отбеляза единственото попадение в двубоя

Реал" (Мадрид) победи "Байерн" (Мюнхен) с 1:0 в оспорван първи полуфинален двубой от Шампионската лига.


Домакините стигнаха до важния успех с гол на Карим Бензема в 19-ата минута и нанесоха първа загуба на старши треньора на баварците Хосеп Гуардиола на стадион "Сантяго Бернабеу".


След попадението гостите напълно доминираха до почивката, но след нея контролът бе в ръцете на белите и отличните им контраатаки. "Байерн" трудно стигаше до противниковата врата и първият изстрел към Икер Касияс дойде чак в 83-ата минута на срещата, което бе недостатъчно за носителите на трофея.




В началото на срещата "Байерн" бе по-активен и опита да притисне съперника, който с лекота приемаше играта в своята половина. Изстрелите на Тони Кроос, Ариен Робен и Бастиан Швайнщайгер обаче не застрашиха вратата на Икер Касияс.


"Реал" разчиташе на контраатаки и в 19-ата минута тази стратегия се отблагодари на Карло Анчелоти. Кристиано Роналдо пусна към Фабио Коентрао, който проби отляво и с остро успоредно подаване преодоля двама противникови защитници и вратаря Мануел Нойер. Зад тях връхлиташе Бензема, за когото остана само да засече топката в мрежата за 1:0.


Не след дълго нова скоростна акция на белите намери непокрит Роналдо в наказателното поле, но ударът му мина високо над гредата. Португалската звезда на домакините и Анхел ди Мария изпитаха по още веднъж рефлекса на Нойер, отразил изстрелите им.


В голяма част от мача "Байерн" отново изглеждаше безидеен под ръководството на Гуардиола (вляво)

© Reuters

В голяма част от мача "Байерн" отново изглеждаше безидеен под ръководството на Гуардиола (вляво)

"Байерн" бързо пое притежанието на топката и в края на полувремето процентното му изражение бе 75 в тяхна полза, но това не се отрази на резултата. Германците стигаха до наказателното поле на съперника и единственият им по-опасен опит бе париран удар на Робен.


През втората част съставът на Гуардиола почти не затрудни Касияс и бе безидеен срещу масираната преса и подредената отбрана на "Реал". Вместо това Нойер трябваше да спасява вратата си от изстрели на Роналдо, който по-късно бе заменен от Гарет Бейл.


Карло Анчелоти трябваше да направи и една придунителна смяна, след като при центриране в наказателното поле Касияс контузи съотборника си Пепе и бранителят бе сменен от Рафаел Варан.


Гуардиола потърси промяна с включването на Марио Гьотце и Томас Мюлер, но това не се отрази особено в представянето на неговия тим. Все пак баварците поне стигнаха до първия си точен удар в 83-ата минута, когато топката стигна до Гьотце и той веднага шутира, но Касияс се намеси подобаващо.


Във втората минута от продължението Мюлер можеше да се пребори за топката в наказателното поле, но в последния момент бе изпреварен от Шаби Алонсо. Германският футболист имаше претенции за дузпа, но реферът Хауърд Уеб правилно ги остави без последствия.


Реваншът ще се проведе следващия вторник, 29 април, на "Алианц арена".