Стойчо Стоев: До края на сезона ще играем прагматично

Стоев налага промяната заради натоварената програма на отбора<br />

© LAP.bg

Стоев налага промяната заради натоварената програма на отбора

Старши треньорът на "Лудогорец" Стойчо Стоев заяви, че отборът му ще замени атрактивния си стил на игра с прагматичен футбол до края на сезона.


Шампионите претърпяха загуба с 0:1 от "Локомотив" (Пловдив) в реванша от полуфиналите за Купата на България, но се класираха за решителния сблъсък с "Ботев" (Пловдив) с общ резултат 2:1.


"За нас е важно да спечелим всички мачове до края на първенството. "Литекс", ЦСКА и "Ботев" са сериозни опоненти. На нас ни се събират повече мачове и те ще влязат физически и психически малко по-добре от нас. Досега казвах на футболистите да играем атрактивно и красиво, сега вече трябва да сме прагматични", каза Стоев пред News7.




Неговият тим бе на крачка от продълженията срещу "Локомотив", след като в 87-ата минута вратарят Иван Чворович спаси дузпа на Мартин Камбуров. Според наставника на орлите обаче промените в състава му са били наложителни.


"Още преди това казах, че този резултат е доста измамен. Тук играем трудно. Нямаше как да не направя ротации, защото ни предстоят три мача през три дни за първенството. Нормално е със свито сърце да гледам дузпата, защото имаше само три минути до края и не се знаеше какво може да стане. Трудно играем срещу отбори, които играят с центрирания и високи топки", обясни Стоев.


Старши треньорът на "Локомотив" Александър Станков поздрави футболистите си за това, че са надиграли своя съперник.


"Показахме характер, че сме отбор, че няма голяма разлика между нас и "Лудогорец". Напълно надиграхме "Лудогорец" в този мач. Имаше доста ситуации, в които бяхме ощетени. Не трябва да се помага на "Лудогорец" така", коментира специалистът.


"Гледайки генерално от двата мача трябваше да сме на финала. На края Марто пропусна дузпа. Случва се, всеки може да пропусне дузпа. Засега съм треньор на "Локомотив", имам договор и мисля да го изпълня до края", допълни Станков.