Условна присъда и забрана за шофиране за проф. Драганов

Историкът бе спипан да кара пиян колата си в началото на април
Обновена: 23 апр 2014 22:35 | 23 апр 2014 22:35, Красимир Ангелов
42
Условна присъда и забрана за шофиране за проф. Драганов
Проф. Драгомир Драганов. Снимка: Булфото

На 5 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за каране на кола в нетрезво състояние бе осъден проф. Драгомир Драганов, съобщава "24 часа".

Освен това историкът е с наложена забрана да шофира за 14 месеца и ще трябва да плати глоба от 100 лева.

Преподавателят в Софийския университет бе хванат да кара солидно почерпен от столичната Пътна полиция в началото на април. Историкът е бил спрян за проверка край Киноцентъра в кв. "Бояна", като при проверка дрегерът е отчел 2,44 промила.

Още по темата

Както Dnes.bg съобщи, малко по-късно професорът призна, че е пил "100 грама водка с таратор“.

"Уговорката беше аз да изкарам колата и да я прибера, а през другото време да кара жена ми”, сподели в началото на месеца проф. Драганов. Той твърди, че бил заловен от полицията на метри от къщата си точно преди да паркира.

Дни след инцидента от Софийския университет посочиха, че проф. Драгомир Драганов ще се пенсионира на 1 юли 2014 г. Причина за пенсионирането му е навършване на необходимата възраст за пенсия и няма нищо общо с провинението му зад волана, посочиха от „Алма Матер“.

65-годишният професор е бил народен представител в VII Велико народно събрание и 38-то Народно събрание от Евролевицата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 10 години
защо искате да го промените-той обучава децата ви да успеят в живота!
34
0
 
5
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
В белите държави хванат с 2.44 промила алкохол се лежи в затвора. Но явно съдебната ни система също е с 2.44 промила алкохол. Гарга на гарга око не вади. Този професор ли е или пиянде. Как ще се яви пред студентите и на какво ще ги научи.Няма ли да го изхвърлят от университета.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да има условна присъда това не е първото такова провинение на професора. Ако беше първото...щеше да мине с пробация само.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да не го оправдавам за постъпката му но нека съдят еднакво за всички та Какво стана с депутата от БСП Куюмджиев дето га хванаха да кара с превишена скорост
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Справедливо. Тия хора /комунистите/ живеят с мисълта, че всичко им е позволено. Така са живяли цял живот. Със сигурност много пъти е карал пиян. Но тъй като винаги му се е разминавало, знае че от високо място ще го спасят и този път си е помислил същото. В държавата трябва да има правила, независимо кой си и кой стои зад тебе. Независимо, че това е била партията-майка.
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аз като НЕ съм пил имам 3 катастрофи а като СЪМ пил никога,защото карам много по внимателно
29
0
 
4
 
! Отговори
Е, па преди 10 години
Ще изключват *** от БСП-то.Става Кутев и започва: Той е пияница,лъжец,мързелив,не идва на работа,измамник,крадец.Става Майчето и тя също сипе хули срещу ***.Става Асан в подкрепа на брат си и казва:Ааа,когато го приемахте в партията,беше най-добър,честен,отговорен,а сега най-лош.Какъв ви го дадохме,какъв ни го връщате?
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имайте малко милост.Стига сте го показвали като мечка на селски събор.Злобата на медиите е толкова крещяща,че е време интернет обществото да се заеме с неговата защита.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е,що не го вкараха в затвора да преподава на затворниците
26
2
 
1
 
! Отговори
до 27 преди 10 години
алооо, платеното политическо ***...айде моля те, обясни какво общо има главният прокурор на държавата с издаването на присъди за шофиране след алкохол? и децата знаят, че съдът решава и на главния прокурор това не му е работа. или нещо цацаров е подгонил тия дето ти плащат заплатата?
25
0
 
6
 
! Отговори
коко преди 10 години
Ето го поредния пример на абсурдното ни т.нар. елитарно общество! Еми какво да се коментира, ако това беше някоя обществена личност в нормалния свят, щеше да се разкае за постъпката си и да си понесе отговорността. А не да се появява най - нагло и да говори пълни глупости. Професор - това не означава ли човек за пример, човек с ерудиция, човек, който учи, човек с качества за това звание?
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не съм милиционер, господин пиян :)..изпих 2 краставички и хапнах половин ракия..
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При Цацаров такива са присъдите.И оня дето беше пребил доктора от спешна помощ в Овча Купел е осъден само да плати глоба.Та при Цацаров-правосъдие цацарки.Присъди фиктивни,а не ефективни.И докато е на власт БСП все така ще е!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поручик Ржевски изпил 7 литра водка и изял една краставичка,след което му прилошало.От краставичката ще е помислил поручикът.Аз водка съм пил много пъти и нищо ми няма от нея.Та и професорът така!
21
2
 
7
 
! Отговори
hidko преди 10 години
Е за тоя ***, няма ли затвор?! Нали уж над определена концентрация ги вкарваха в затвора... или той понеже му е първо нарушение и т.н. Поне по-мазна глоба да му бяха ударили, кви са тия сто лева?!
20
1
 
16
 
! Отговори
ined преди 10 години
Очите му лъщат? - от лампите + от таратора
19
1
 
15
 
! Отговори
american boy преди 10 години
Как беше - "само делото да е висящо, а присъдата да е условна" !!!
18
11
 
5
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Много добре си прави човека. Да не му плащате вие ракията? Па ако му е писал Всевишният да смачка някой ,то и трезвен може да си го размаже.
17
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изпразнил е чиширете, а относно има каде по-големи от него Тиквич например.Тоя поне като се пенсионира вече няма да може нито да пие нито да кара кола, с българската пенсия му се полагат кофичка менте мляко и половин хляб от фуражно жито с подобрители.Виж софийските платени майданци от миналата година ще ги видиме пак повод ще се намери, пари от НПО трябва да се усвояват.
16
3
 
15
 
! Отговори
Малко е ! преди 10 години
Този пияндурник е заприличал на шебек ( гледай внимателно снимката). Виждам го, как рови в кофите за *** , след като се пенсионира. Трябваше да му отнемат шофьорската книжка завинаги, а защо не и личната карта, след като има жълт личен картон ? Представяте ли си колко жалко ще бъде този *** да убие човек на пътя, ще бъде и много обидно.