Porsche се върна към четирицилиндровите двигатели

Компанията представи Macan с 2.0-литров мотор
23 апр 2014 16:34,
0
Porsche се върна към четирицилиндровите двигатели
Macan с четирицилиндров двигател. Снимка: Porsche

Изтеклата по-рано информация, че Porsche възнамерява да се върне към четирицилиндровите двигатели, се оказа достоверна. Германският производител на спортни автомобили представи нова версия на коросвъра Macan, задвижвана от 2.0-литров мотор.

Тази модификация на Porsche Macan ще бъде най-достъпна в гамата. Тя се задвижва от турбо двигател с четири цилиндъра и обем 2.0 литра. Мощността на агрегата е 240 к.с., а въртящият момент достига 350 Нм. Двигателят се комбинира с автоматична трансмисия PDK и позволява ускорение от място до 100 км/час 6.9 сек. Максималната скорост на движение е 240 км/час.

Новата версия на Macan изразходва средно по 7.5 литра гориво на 100 км. пробег, сочи информацията от производителя.

Моделът, който е предназначен най-вече за пазара на Европа, може да бъде разпознат по двете тръби на изпускателната система. По-мощните версии Macan S и Macan Turbo се оборудвани с изпускателни системи с четири крайни тръби. В базовото оборудване на четирицилиндровия модел са включени 18-ичови джанти и климатроник с две зони. Срещу допълнително заплащане могат да бъдат поръчани опции като панорамен покрив, активно окачване, паркинг асистент за успоредно и перпендикулярно паркиране и много други.

За последно Porsche предлагаше модел с четирицилиндров двигател през 1995 година. Това бе моделът 968.

Продажбите на новата версия на Macan ще стартират по-късно тази година. Цените предстои да бъдат съобщени.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари