Представиха президентската лимузина на Русия

В страната стартира производството на цяла серия луксозни автомобили
Обновена: 24 апр 2014 14:09 | 23 апр 2014 11:57,
46
Представиха президентската лимузина на Русия
Колаж: Automedia.bg

Проектът "Кортеж", който трябва да създаде автомобили за управляващите в Русия, навлезе във финалната си фаза. Основният автомобил - президентската лимузина, бе представен пред руски журналисти. Общо три модела ще бъдат изградени в рамките на проекта - лимузина, ван и SUV, като те ще се предлагат и на пазара.

Президентската лимузина, която е първият автомобил от проекта, е все още прототип, но изграден в реални размери. Снимки на екстериора на луксозното возило липсват, тъй като на присъстващите на презентацията е било забранено да снимат. Интериорът обаче е напълно разсекретен.

Към момента няма яснота кой завод ще се заеме с производството на лимузината, но е решено, че останалите два модела от проекта за луксозни руски автомобили - SUV и ван, ще се изграждат в Уляновския автомобилен завод. Обемът на производство ще достига 40 000 коли годишно.

"Сложността и мащабът на този проект са без прецедент в автомобилната промишленост на Русия", заяви пред "Россия 24" Максим Нагайцев, ръководител на НАМИ. Той обясни, че автомобилите ще бъдат изцяло руско производство, но все пак някои от компонентите им ще бъдат доставяни от външни доставчици. "Има много компоненти, които е безсмислено да произвеждаме сами. По-рентабилно е да ги поръчаме на външни доставчици. Това е световна практика", коментира той.

Нагайцев разкри също така, че е отворен конкурс за такива доставчици, като в него вече са се включили компании, които произвеждат части за големите производители на луксозни автомобили. Самото производство на моторите, които ще бъдат 4-,6-,8- и 12-цилиндрови, ще се осъществява в Русия от местна компания.

Повече от 300 специалисти работят по създаването на бъдещите луксозни коли на Русия, като сред тях са и инженерите на руския производител на суперколи Marussia Motors, който в началото на април прекрати дейността си.

Автомобилите от проекта "Кортеж" ще бъдат предложени и на пазара. Най-достъпни ще бъдат ванът и всдеходът, чиято цена се очаква да стартира от около 1 млн. рубли (приблизително 20 300 евро). Премиерите на автомобилите трябва да се състоят през 2016 г.

Видео от презентацията на лимузината вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Гошо - продължение преди 9 години
...се изпитвват по най-жестоките руски норми. Догодина в Комсомольск на Амуре започва серийното им прозводство. Вече са наели 500 елитни металообработващи работници за добри заплати. Колкото до сънищата, и китайците вече тестват два модела самолети 5-то поколение. А мен, от чисто психологична гледна точка, ме интересува, защо едно нашенче, българче уж, толкова се вживява във въпроса, кой е по-добър в авиационната техника - славяните или разнородната ***, наета със зелени хартийки.
41
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
До Анонимен 33Милото ми глупендерче! Просто трябво да се чете, да се сравнява, да се мисли. Ако ти е трудно, не се мъчи - вредно е! ПАК ФА по всички показатели ПРЕВЪЗХОЖДА всички Ф-ки, включително Ф-35, за направата на който бюрото "Яковлев" внесе своята лепта, предполагам не безплатно. Су-35С, самолет 4+++, във всяко отношение ПРЕВЪЗХОЖДА всички американски самолети, а това, че е по-забележим е без значение, защото той е всевидащ, като Господ! ПАК ФА не е мечта в очите на инженерите, а 5 броя
40
4
 
3
 
! Отговори
Do 36 преди 9 години
До славянинЯ ни запознай какъв точно е успеха на Русия в случая???Че като една класическа българска или руска мутра, с метода на силата си присвоиха една чужда територия?И при първата реакция против това...веднага започнаха да плашат с *** си ядрено оръжие? Голям успех!
39
0
 
1
 
! Отговори
казвам ви значи-и, преди 9 години
човече-е направо съм яко развълнуван за колите на големците в Русия. Е, т'ва е...
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Сложността и мащабът на този проект са без прецедент в автомобилната промишленост на Русия", заяви пред "Россия 24" Максим НагайцевЗа руската автомобилна промишленост, със сигурност това е прецедент.Ще видим какви танкове ще произведат братушките.
37
1
 
6
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
Мощно!
36
7
 
5
 
! Отговори
пак37БГ преди 9 години
Интересът ни е да не ни се мешат руснаците. Да не си налагат своите проекти, с които те стават по-богати, а ние бедни. примери АЕЦ, газа. Руснаците влияят на наши политици и се подписват неизгодни за нас договори, примерно германците плащат 2 пъти по-евтино газа. Не е нужно друго да казвам.
35
5
 
11
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Доста прилича на Ролс Ройс-Фантом. Но отвътре е по-тежка. А и съм сигурен че само като външен дизайн наподобява Ролс Ройс но иначе не е копирано нищо от него а е изцяло руска оригиналност, подобно на почти еднаквата външност на немския Шмайзер и руския АК, на немската Брита и руската Аквафор, но коренната им разлика отвътре. Руснака не е като Китаеца да копира сляпо, а има акъл в главата да направи нещо по-добро.
34
8
 
7
 
! Отговори
до 36-славянин преди 9 години
Ти, славянино, какъв си? Българин? Руснак, знаещ български? Поляк? Македонец? Защо те боли ако оплюват руснаците? Ти българския интерес ли гледаш? Ако си русофил, защо не отидеш да живееш, работиш в Русия? Какво ти пречи? Виза? Стой далече от ЕС, тук е лошо!
33
5
 
5
 
! Отговори
ADE преди 9 години
Двигателя откъде е? Вероятно ще го вземат от Мерцедес или БМВ. Ще купят 50 броя немски коли, махат им ламарините, тапицерията и фаровете, слагят яко броня отгоре и готово! А ламарините няма да бъдат фира - в автокъщите, доста мерцедеси и беемвета са с със смачкани части.
32
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГошоПич ФА е още мечта в очите на енжинерите, престанете да бълвате простотии вече. Ф22 и Ф35 са факт дори ако четеш новини, Австралия е поръчала 72 ф35. Руснаците още бленуват за пето поколение самолет.
31
4
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
До НиковЧовече, сложи си лед на горния израстък на тялото! Явно "Флинтстоун" е най-интелектуалното ти постижение.Прочети "Мосад", да видиш какъв мерак е било на евреите да се сдобият с него. Той правеще "Фантомите" на трътки във Виетнам. Колкото до сегашните, ПАК ФА по всички показатели е по добър от Ф-22. Равни са само по незабележимост. Най-големият *** беше с приземяването на най-добрияамерикански бизпилотник "Сентинел" в Иран, а сега един друг - в Крим. Друг свалиха. Демонстрациите на Су
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ников Какво значи конкурентен самолет? Самолета сам по себе си е нищо. Бойния самолет е върха на айсберга, за да го използваш трябва да имаш мрежа от комуникации, системи за откриване на противника, разузнаване, целеуказание, а преди това условия и средства за подготовка на екипажите и служителите по цялата верига. Руснаците са царе на прототипи и характеристики на хартия, най големия плюс на техниката им е че е идиотоустойчива..
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не видят нещо от американците
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гошо Не знам колко е добро руското въоръжение, но е факт че 1968 и 1973 - мляха камиларите като маче в дирек въпреки че като хора и техника бяха в пъти по малко. Садам 1990-1992 и той се пънеше и се канеше, ама му сцепиха дирника - и той беше с въоръжение последна дума на съветската техника за времето си, Кадафито 1985-7 и той отнесе доста шамари, а уж ПВО то му беше "непробиваемо" руско. А след 1990 както някой е казал по-долу - запада, Израел и Китай взеха на кило руските учени
27
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от 23Не знам защо ми цъкате минуси при положение, че това което казвам е факт... всеки може да си го провери даже преди два дена беше 5-я полет до МКС...Толкова дълбоко сте си навряли главите в руския г*з, че нищо друго не виждате
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 26Ми то те и не са ги правили :) всичко е копие на Фиат от него време.Всеки който има идея от материята го знае това xD
25
21
 
6
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Винаги заедно със САЩ, винаги против русия!!!
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 20Te i NASA si imat takiva raketi kazvat se Saturn 5 no im izlzia po evtino da polzvat rusnacite za taxita. I kakto sa pisali pod men SpaceX veche imat 4 ili 5 kursa to MKS.
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 20Виждам, че говориш на изуст. В момента американците изнасят товари за МКС с Space X Dragon а много скоро ще заработи и пилотираната им версия.