Млад нападател на "Уест хем" загуби битката с рака

Млад нападател на "Уест хем" загуби битката с рака

© Reuters

Нападателят на "Уест хем" Дилън Томбидeс е починал тази сутрин на 20-годишна възраст. Младият австралиец не успя да се пребори с рака на тестисите, с който беше диагностициран през лятото на 2011 г. 


"Дилън е починал близко до своето семейство, борейки се смело с болестта в продължение на три години. Той остана постоянен посетител на клубната база по време на лечението си и винаги успяваше да впечатли своите треньори и съотборници с позитивната си нагласа и професионален подход по време на тренировките. Той беше изключителен талант и голям боец", се казва в официалното изявление на "Уест хем". 


"Дилън премина през много операции и химиотерапия, но винаги беше позитивен. Извън терена той свърши огромно количество работа, за да се повиши осведомеността за мъжкия рак, като поддържа кампанията One for the Boys в редица събития редом до имена като холивудската звезда Самюъл Джаксън и снукър звезда Джими Уайт", добавя от клуба. 




В събота "чуковете" посрещат "Крисъл Палас", а двубоят от 35-ия кръг на Висшата лига ще започне с минута мълчание в памет на Томбидeс. 


Австралийският футболист с гръцки корени постъпва в академията на "Уест хем" през 2010 г. При произволен тест за допинг след двубой на юношеския национален отбор на Австралия лекарите му откриват рак на тестисите през лятото на 2011 г. 


През 2012 г. той се завръща в игра и на 25 септември същата година прави професионалния си дебют, влизайки като резерва в двубоя срещу "Уигън" за Купата на лигата. 


През януари тази година Томбидeс игра за младежкия национален отбор на Австралия на Азиатското първенство до 22 г. Той записа участие и в четирите мача на своя тим, който достигна до четвъртфиналите. 


Ключови думи към статията: