В Чепеларе няма да спазват алкохолната забрана по време на изборите

В Чепеларе няма да спазват алкохолната забрана по време на изборите

© Георги Кожухаров

Кметът на Чепеларе Тодор Бозуков отказва да издаде традиционната забрана на алкохола в деня на размисъл, съобщи Нова телевизия. Той изтъква три причини, поради които не смята забраната за подходяща.


На 24-ти май е празникът на града, а освен това е и важен национален празник. Общината не иска да пречи и на абитуриентите и дори не е разкрила секции в трите средни училища в града, за да могат зрелостниците да отбележат празника си в традиционното изпращане в двора на учебното заведение.


"В крайна сметка денят за размисъл е хубав, но на някои хора може да им е нужен "допинг", за да вземат правилното решение", коментира Божуков. Той казва още, че иска "бъдещето на българия подобаващо да отбележи празника си". Божуков не смята, че алкохолът ще повлияе на изборния ден или на вота на избирателите.




Решението му се привества и от бизнеса, както и от гражданите на града. Те не смятат, че забраната би променила мнението на хората, които са решили да се почерпят и ще направят това без значение, че е ден за размисъл.


Кметът има право да направи това, след законови промени, които разрешават на всяка община сама да преценява дали да издава забраната в деня за размисъл.